Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı İnkaya Köyü'nde yaşayan 17 yaşındaki E.P. adlı genç kız, 2009 yılında hamile kaldı. Aile meclisi tarafından sorgulanan E.P., evli ve 1 çocuk babası olan teyzesinin oğlu Muharrem Yıldırım'dan hamile kaldığını iddia etti. Kışın çiftçilik yapan, yazın inşaatlarda çalışan Muharrem Yıldırım (28), bebeğin kendisinden olmadığını belirtirken, töre korkusundan devlete sığınıp doğacak bebek için DNA testi yapılmasını istedi. Silvan İlçesi'nde mahkemeye çıkarılan Yıldırım, teyzesinin kızı ile geçmişte kısa süre duygusal birliktelik yaşadıklarını, ancak cinsel ilişkiye girmediklerini söyledi. Yıldırım, tedbir amacıyla tutuklandı.

Koruma altına alınan E.P. 4 ay sonra bir kız çocuğu dünyaya getirirken, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi bebeğin babasının Muharrem Yıldırım olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi yapılmasına karar verdi. Yıldırım, E.P. ve yeni doğan bebeğin kan örnekleri Ankara Adli Tıp Kurum Başkanlığı'na gönderilirken, yapılan incelemede bebeğin babasının Yıldırım olmadığı ortaya çıktı. Yıldırım, bunun üzerine mahkeme kararıyla serbest bırakıldı. İddialara göre E.P.'nin ailesi, Yıldırım'dan eşini boşayarak kızlarıyla evlenmesini istedi. Çocuğun babası olmadığını söyleyen Yıldırım bu teklifi kabul etmeyince ölümle tehdit edildi.

1.5 yıl gizli bir yaşam sürdüren Yıldırım, Kurban Bayramı'nın 2. günü Silvan Otogarı'nda silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Görgü tanıklarına göre cinayeti işleyen firari kişi, “Namus için öldürdüm” dedi. Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayla ilgili gizlilik kararı verdi. Firari cinayet zanlısının yakalanması için çok yönlü araştırma başlatan Silvan polisi, cinayetin, E.P. olayıyla bağlantısı olabileceği üzerinde duruyor.

AİLESİ ORTADA KALDI
Öldürülen Yıldırım'ın çalışarak baktığı annesi, babası, 4 kardeşi ve eşi A.Y. ile 2 yaşındaki oğlu S.A. ortada kaldı. Hamile olduğu ortaya çıkması üzerine koruma altına alınan E.P.'nin çocuğu ile birlikte geçtiğimiz yıl gizli tutulan bir kadın sığınmaevine gönderildiği; bebeğin gerçek babasının ise belirlenemediği öğrenildi.

Haber Kaynağı:Habertürk

Editör: Haber Merkezi