Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Ziraat Fakültesi ile Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında, sürülerin doğada karşılaştığı tehditlerin azaltılması hedefleniyor.
Anadolu çoban köpekleri, ISUBÜ’nün köpek yetiştirme biriminde özel olarak eğitilerek hazırlandı ve merkeze bağlı Küçükhacılar köyündeki Kozağacı Yaylası’nda düzenlenen törende 20 yetiştiriciye teslim edildi.
Törende konuşan ISUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Gösterit, üniversite olarak sektörle iş birliğini önemsediklerini belirterek, “Bugün sadece bir köpek dağıtımı gerçekleştirmiyoruz; yetiştiricilerimize hem sadık bir yardımcı hem de gerektiğinde koruyucu bir dost veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Duygu Kaşıkçı da son yıllarda kurt saldırılarının birçok ilde ciddi sorun haline geldiğini vurgulayarak, “Bu proje ile yetiştiricilerin en büyük problemlerinden birine çözüm üretmeyi hedefliyoruz” dedi.
Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş ise, özellikle yaban hayvanlarının saldırıları sonucu birçok hayvanın telef olduğunu belirterek, bazı yetiştiricilerin bu nedenle meslekten uzaklaşmak zorunda kaldığını anlattı.
Sarıdaş, gerçekleştirilen uygulamanın Türkiye’de bu alanda ilk kez hayata geçirildiğini de sözlerine ekledi.





