Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın Bismil İlçesi ile ilgili almış olduğu UKOME (Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü) kararlarında Bismil İlçesinden herhangi bir yetkilinin görüşünün alınmadığı ve imzalanan kararda Bismil’den herhangi bir yetkilinin imzasının olmadığı öğrenildi. Öte yandan son alınan kararlara sevinen vatandaşlara, hafta sonu sefer sayısının düşürülmesi ve ters güzergâhtan yolcu alınması şoku yaşatılıyor.

8dc9ab6c-cd45-4007-a41b-e2fb9eee78a3.jpg

Hafta sonu seferler azaltıldı

Yeni alınan kararlardan genel olarak memnun olan vatandaşlar hafta sonu sefer sayılarının azaltılmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar hafta sonu 14 olan sefer sayısının sekize düşürüldüğünü ifade ettiler. Vatandaşların anlam veremediği bir başka konu ise Belediye otobüslerinin Diyarbakır’dan Bismil’e gelirken Diyarbakır’a gidecek yolcuları beraberinde getirmesi ve otogardan tekrar otobüse bindirerek Diyarbakır’a götürmesi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sorunları dinleyerek çözüm üreteceğini belirtiyor ve gerek 0412 153 00 00 numaralı şikayet hattı, gerekse de Whatsapp ihbar hattı, İnstagram, Facebook gibi sosyal medya ağları aracılığıyla şikayetlere çözüm üretmeye çalışıyor.

Ancak Diyarbakır Bismil arasında yapılan taşımacılık konusu ile ilgili sorunlarla ilgili şikâyetler bitmek bilmiyor. Defalarca şikâyet ihbarı oluşturulmasına rağmen şikâyetlerinin çözüme kavuşturulamadığını belirten vatandaşlar Bismil Haber Whatsapp Hattı’na şikâyetlerini ilettiler.

İşte konuyla ilgili vatandaşların şikâyetleri;

“Vatandaş olarak Diyarbakır Bismil otobüs sefer saatlerinin güncellemesini bekler iken hafta sonu otobüs seferlerinin yarı yarıya düşürülmesine anlam veremedik.

Yolcu potansiyeli yüksek olan Bismil için hafta sonu da aynı şekilde sefer sayısı değiştirilmeden taşımacılık yapılması gerekiyor.

Diyarbakır ilinden kalkış yapan otobüsün ilk seferi 05.50 ikinci seferi 06.50, üçüncü seferinin 07.50 olması durumunda mesai saatlerine yetişmiş olacağız.”

“Diyarbakır ilinden kalkış yapan otobüslerin Bismil köprüsüne giriş yapması 70 dakikayı, şehir içerisinde yolcularını indirip, yolcularını alması 20 dakikayı toplamda ise Bismil ilçe terminaline varması 90 dakikayı bulmaktadır. Ancak otobüsün saat başında kalkması nedeniyle Bismil ilçesinden alınan yolcuların 30 dakika boyunca Bismil ilçe garajında gereksiz yere bekletildiği görülmektedir. Türkiye’nin hiç bir noktasında şehir içinde alınan yolcuların bekletilmesi söz konusu değil iken Bismil ilçesinde yolcular neden bekletiliyor. Anlamış değiliz.

Vatandaşların gereksiz yere bekletilmesi yerine Bismil ilçe otogarından saat başı hareket eden otobüsün zıt yönden hareket ederek yani Bismil ilçe Otogarı-Sanayi Caddesi-Güzel Caddesi-Şov Mar-NATO Caddesi-Darlı Nokta- Mem U Zin Bulvarı-Traktörüler Kavşağı -Bismil Köprüsü istikametinde yolcularını alması durumunda sorun çözüme kavuşturulmuş olacaktır. Ancak maalesef Diyarbakır’dan Bismil’e gelen otobüs hem yolcu indiriyor hem de yolcu alıyor zaten otogara gelene kadar otobüs doluyor ve buradan şehir içi güzergâhına girmeden Diyarbakır’a hareket etmeye başlıyor.”

Bazı vatandaşlar ise alınan UKOME kararlarında Bismil’den herhangi bir kuruma yetkiliye sorulmamasına tepki gösterdiler

“Diyarbakır Bismil otobüs güzergâh değişikliği ile ilgili Diyarbakır Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alt komisyon oluşturulması, oluşturulan alt komisyon temsilcileri tarafından onaylanan güzergâhlarda taşımacılık yapılması gerekirken otobüsün kalkış ve varış istikameti belirlenmeden gelişi güzel UKOME kararı alınmıştır.

Dolayısıyla son alınan UKOME kararının gözden geçirilerek yeniden karar alınması gerekmektedir.”

0fc3359e-7878-4808-9352-37b2e71709a8.jpg

0382aec6-6a1a-43cb-8e48-4e667080c6e8.jpg

Editör: Haber Merkezi