Karaloğlu:

“17 ilçemizin tamamı şu anda şantiye alanı gibi. 1200 km yol ihalemiz vardı. Şu anda artık yavaş yavaş sezonun sonuna doğru geliyoruz. Büyük oranda tamamladık”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Ergani’de yenilenen 45 kilometrelik grup mahalle yolu ve nikah salonunun açılışını yaptı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Kemertaş Aile Sağlık Merkezi’nin temelini attı.

İlçede düzenlenen temel atma ve açılış töreninde konuşan Vali Karaloğlu, son 20 yılda sağlık alanındaki büyük dönüşüm yaşandığını söyledi.

Yıkılan eski devlet hastanesi alanına 5 bin metrekare kapalı alanı olan ve 20 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin 14 milyon 511 bin lira ihale bedeliyle yapılacağını belirten Karaloğlu, çevre ilçelerden birçok vatandaşın hastaneden faydalanacağını kaydetti.

Verem savaş dispanseri, 6 aile hekiminin içerisinde bulunacağı Aile Sağlığı merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun yer alacağı sağlık kompleksinin de ilçeye yapılacağını aktaran Karaloğlu, her iki sağlık yatırımının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Mahalle ve köy yollarını ilçe merkezine ve Diyarbakır merkeze bağlayan 84 kilometre yolu bitirerek hizmete açtıklarını belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Bu sene bizim Ergani ilçemizde ki yapmış olduğumuz ihale miktarı 134 kilometre idi. Bugünkü açılışımız da asfaltı tamamlanan 34 nokta, 6 kilometrelik kısmının da açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşımız güle güle kullansın.”

Ergani inanç turizminde önemli bir merkez

Zülküf Peygamberin kabrinin bulunduğu makam dağı yolunun bir süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendiğini anımsatan Karaloğlu, inanç turizmi bakımından Ergani’nin önemli bir merkez olduğunu ifade etti.

İlçeler arasında hiçbir ayrım yapmadıklarını vurgulayan Karaloğlu, şunları aktardı:

“17 ilçemizin tamamı şu anda şantiye alanı. 1200 km yol ihalemiz vardı. Şu anda artık yavaş yavaş sezonun sonuna doğru geliyoruz. Büyük oranda tamamladık. Tamamlayamadığımız kısımları inşallah 2022’ye aktaracağız. 2022’nin baharıyla beraber tekrar havaların ısınmasıyla o eksik kalan kısımlarımızı da tamamlayacağız.”

Diyarbakır'ın çözülemeyecek sorunu yok

Diyarbakır'ın problemlerinin sırayla çözüldüğünü belirten Karaloğlu:

"Allah'ın izniyle başta Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır'a bakışı bizim projelerimize desteği, sayın bakanlarımızın destekleri ve sayın milletvekillerimizin desteğiyle biz Diyarbakır'daki her sorunu çözeriz. Önemli olan sorunlarını önceleyerek öncelik sırasına koyarak çözmek”

“Êdi bes e”

Şu anda Diyarbakır'da ve bölgede huzur ve güven ortamını elbirliği ile devam ettirebilmenin önemli olduğunu vurgulayan Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı.

“Sizden istirhamımız Diyarbakır'ın ve sizin huzurunuzu bozmaya çalışanlara fırsat vermeyin. Onlara artık itibar etmeyin. Onları artık elinizin tersiyle itin ve onlara artık ‘Êdi bes e’ deyin ki biz de işimize devam edelim ve size hizmet etmeye devam edelim"

Törende AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Ahmet Karaaslan da birer konuşma yaptı.

Açılış töreninin ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Vali Karaloğlu, Aile Destek Merkezini ziyaret ederek, Ergani Yatılı Kız Kur'an Kursu’nda devam eden çalışmaları inceledi.

Editör: Haber Merkezi