5 FABRİKANIN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Bismil 'E-5 fabrika: 1500 kişiye iş istihdam sağlayacak

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 1500 kişiye iş imkânı sağlayacak 5 tekstil fabrikasının yapımı devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek ve istihdam edilebilirliğini sağlamak amacıyla 28 Nisan 2021’de imzalanan “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” protokolü çerçevesinde Bismil’de 1500 kişiye iş imkanı sağlayacak 5 tekstil fabrikasının temel atma töreni 8 Mart 2022’de atılmıştı.

Bismil’in bölgenin en önemli tarımsal üretim merkezi ve verimli topraklara sahip bir ilçe; Kurulacak OSB ile Bismil’deki tarımsal ürünlerin, sanayiye ve üretime dönüşmesi hedefleniyor.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince açıklamada,

“Bismil ilçemiz 120 bin nüfusu ile Bereketli Hilal’in tam ortasında bulunan insanlık tarihine ışık tutan 12 bin 400 yıllık Körtik Tepe ile hem karayolları hem demiryolları hem de verimli toprakları ile Diyarbakır’ımızın en önemli ilçelerinden bir tanesidir.

Yapımı devam eden fabrikalar, tarımın yanında ilçemizdeki genç istihdamın işe yerleştirilmesi, iş imkanlarının sağlanması, maddi imkanların sağlanması, ilçemize ekonomik anlamda katkı sağlaması anlamında çok önemli bir yatırım. Dedi.

Editör: Haber Merkezi