Van ve Bitlis'te etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşım sorunları yaşanıyor. Van'da, geçen haftadan bu yana devam eden kar ve tipi nedeniyle 102 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Van Büyükşehir Belediyesi, bu durumda olan mahalle ve mezra yollarının 61'inin açıldığını duyurdu. Ancak halen 27 yol kapalı durumda ve karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Bitlis'te de yoğun kar yağışı nedeniyle yaşam olumsuz etkilendi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kent genelinde 75 köy yolunun kapandığını belirtti. Karla mücadele ekipleri, köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bitlis Belediyesi ve Karayolları ekipleri de kar temizleme çalışmalarını yürütüyor. Ancak kar yağışı nedeniyle Bitlis-Tatvan kara yolunda bazı araçlar kontrolden çıktı ve trafik kazaları meydana geldi.

Hakkari'de ise önceki gün kar ve tipi nedeniyle kapanan 5 yerleşim yeri yolu, ekiplerin çalışmaları sonucu açıldı. Kent merkezine 12 kilometre mesafedeki Merga Bütan Kayak Merkezi yolunun bazı noktalarında kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu belirtildi. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma açık tuttukları yolda karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA