Van'da yerel yöneticilerin seçilmesi için oy kullanan vatandaşlar, oy kullanma işlemlerinin ardından stres atmak ve dinlenmek için Van Gölü sahilini tercih etti. 712 bin 235 seçmenin oy kullanacağı Van'da 2 bin 462 sandık kuruldu.

Seçim sürecinin stresli geçtiğini belirten vatandaşlar, oy kullandıktan sonra Van Gölü kıyılarına geldiler. Serhat Adanaş, seçim maratonunun kendilerini yorduğunu ve ailece stres atmak için sahile geldiklerini ifade etti. Adanaş, umutlarını dile getirerek, seçimin ülke ve millet için hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Oylarını erken saatlerde kullandıklarını belirten Lezgin Bedir ise seçim gerginliğinin ve yorgunluğunun üstlerinde olduğunu ancak oy kullanarak bu yüklerini attıklarını dile getirdi. Bedir, şimdi ise huzurlu anların tadını çıkardıklarını ifade etti.

Van Gölü sahilinde gün boyu vakit geçiren vatandaşlar, manzarayı izleyerek ve mesire alanlarında dolaşarak streslerini atmış oldular. Bu şekilde, seçim sonrası dingin bir ortamda dinlenme ve keyif yapma fırsatı buldular.

Kaynak: AA