İhtiyaç sahibi yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik gıda, ayni ve nakdi yardımlarda bulunan Yetimler Vakfı, bu yıl da Kurban Bayramı öncesi yetim çocukların yüzünü güldürmeyi başardı.

Her ay düzenli olarak dağıtılan yetim aylıklarının yanı sıra bayram öncesinde çocukların giyim ve ayakkabı ihtiyaçlarını karşılayan Yetimler Vakfı, Van’da ‘yetim giydirme’ kampanyası düzenledi.

Yüzlerce yetim çocuk, aileleriyle birlikte mağazalara götürülerek istedikleri kıyafetleri seçme imkânı buldu. Vakıf gönüllüleri, çocuklarla tek tek ilgilenerek onların bayramlıklarını almalarını sağladı.

Bayrama kısa bir süre kala yetim ve öksüz çocukların yüzünü güldürerek onların mutluluğuna ortak olduklarını belirten Yetimler Vakfı Van Temsilcisi Erkut Özbey, Kurban Bayramı öncesinde yetimlerin bayrama mahzun girmemeleri için harekete geçtiklerini ifade etti.

350 çocuğu giydirmeyi hedeflediklerini söyleyen Özbey, “Yetimler Vakfı Van Temsilciliği olarak her Kurban Bayramı öncesi gerçekleştirdiğimiz yetim giydirme projesini bu yıl da başarıyla yürütüyoruz. Kampanyamıza 200 çocukla başladık ve hedefimiz 300-350 çocuğu giydirmektir. Hayırseverlerin desteğiyle bu kampanyayı sürdüreceğiz. Ayrıca bu yıl da kurban etlerini yetim ailelere ulaştırmaya çalışacağız. Kurban Bayramı boyunca hayırseverlerin bağışladığı kurban etlerini yetim ailelere dağıtacağız,” dedi.

Yetim ve muhtaç çocuklar, bayram öncesi istedikleri kıyafetleri aldıkları için büyük mutluluk duyduklarını belirterek Yetimler Vakfı’na teşekkür etti.

Kaynak: İLKHA