Bugünkü Bismil Programında Başbakan yardımcısı Bulent Arınç katılması bekleniyordu. Ergani Barajı ve Çermik Kale Barajı'nın temel atma töreninin ardından Bismil ilçesindeki Kıralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4. Kısım şebeke inşaatı ile Kuruçay ve Başlar barajlarının temel atma törenine Bismil’de katılması beklenen Arınç, programında değişiklik yaparak Diyarbakır'da esnafı ziyaret etti. Bismil'deki temel atma törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katıldı.

2 Bakan programa 2 saat gecikmeyle Bismil ilçesine geldi. Bakanlar ve beraberindekiler, AK Parti Bismil İlçe Başkanlığı’na geçti. İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalık için küçük çaplı bir miting düzenlendi. Seçim otobusu üzerinde Ak parti milletvekili adayı Ali ihsan Merdanoğlu bir konuşma yaptı. Merdanoğlu kapısının herkese açık olduğunu ve Bismil’e hizmet için aday olduğunu söyledi.

AK Parti Bismil İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın, Bakanları ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

img_9872.jpg

Bakanların Bismil ziyaretinde ilkönce Bismil Ak parti ilçe Başkanlığı ziyaret edildi. Bugünkü programda Bismil Ak parti ilçe Başkanlığının yoğun bir hazırlık yaptığı gözlendi. Ak parti Bismil ilçe Başkanı Abdulhadi Akaydın, Ak Parti Bismil Teşkilat Başkanı Şükran Erdem, Kadın kolları başkanı Melek Demirtaş ve Ak parti Bismil Gençlik kolları Başkanı Mesut Arslan ve partililer Bakanları karşıladı. 

Bismil Ak parti önünde davul zurnayla karşılanan Bakanları, burada da vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Bismil Ak parti İlçe başkanlığı ziyaretinden sonra esnafları ziyaret edildi. Daha sonra Akpınar Mahallesi Özgürlük Bulvarı üzerinde Ak parti seçim bürosu açılışı yapıldı.

Bakan Eker beraberinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Bismil ilçesine bağlı İsapınar köyünde düzenlenen Karlıkızı- Dicle Cazibe Sulaması 4. Kısım Şebeke İnşaatı ile Kuruçay ve Başlar barajlarının temel atma törenine katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Barış içerisinde hükumetin sağladığı teşvikleri, devletin verdiği imkânları doğru kullanırsak, bu bölgeye barışı, huzuru, kalkınmayı ve yatırımı da getiririz" dedi.

Bakan Eker, törende yaptığı konuşmada, pamuk destekleme ödemelerinin 27 Mayıs'ta çiftçinin hesabına yatırılacağını belirterek, bu yılın ilk 5 ayında desteklemelerin yüzde 64'ünün ödenmiş olacağını söyledi.

"Çözüm Süreci'nin kalıcı barışa dönüşmesini istemiyorlar"

Eker, şöyle konuştu: "Biz barıştan yanayız, bazıları ise barışı sabote ediyor. Bu bölgeye gelen yatırımların engellenmesi için çalışıyorlar, iş yerlerini basıyorlar, araçları yakıyorlar, insan kaçırıyorlar, zulüm ediyorlar. Eğer bölgeye yatırım gelirse zenginlik artarsa, işsiz gençler iş bulursa onlar için taş atacak çocuk bulamayacaklarından korkuyorlar. Çözüm Süreci'nin kalıcı barışa dönüşmesini istemiyorlar. “dedi.

Bugün temeli atılan 5 yatırımın toplam bedelinin 218 milyon lira olduğunu ifade eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz , Yaklaşık 2,5 milyon dönüm araziyi sulayacak Silvan Barajı Projesi'nin maliyetinin 6 milyar lira olduğunu belirterek, projenin tamamlanmasıyla yörenin çehresinin değişeceğini belirtti.

Sulu tarıma geçilmesiyle üretimin ve çiftçinin gelirinin yükseleceğini işaret eden Bakan Yılmaz, arazilerin sulanacak olması nedeniyle arazi fiyatında artış olacağını söyledi.

img_9933.jpg

"Siyasi görüşümüz ne olursa olsun bu yatırımlarımıza sahip çıkmalıyız"

Silvan Barajı'nın yüz binlerce kişiye istihdam sağlayacak bir proje olduğunu ancak bunun yapımını engellemek amacıyla saldırılar düzenlendiğini anımsatan Yılmaz, "Aslında saldırdıkları çiftçilerin geliridir, gençlerimizin istihdamıdır, üretim artışıdır, kalkınmadır, büyümedir. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun bu yatırımlarımıza sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakanlar Eker ve Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Adayları Ali ihsan Merdanoğlu, Alaattin Parlak ve Oya Eronat ile  Vali Hüseyin Aksoy , Bismil Kaymakamı Vehbi bakır, Ak Parti İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın  ve diğer yetkililer 3 projenin temelini attı.

img_9881.jpg

img_9946.jpg

img_9902.jpg

 

Editör: Haber Merkezi