AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nın, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın viedo konferans yoluyla katıldığı 7.olağan İl Kongresi, Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda salgına karşı maske, misafe ve temizlik kurallarına dikkat edilerek yapıldı.
Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ali İhsan Yavuz, Çiğdem Karaaslan Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, İl başkanı Muhammed Şerif Aydın, Bismil İlçe Başkanı Veysel yağmur ve kongre üyeleri katıldı. Muhammed Şerif Aydın’ın başkanlığında tek listeyle yapılan kongrede büyük coşku vardı. 

Erdoğan, partisinin Diyarbakır 7. olağan il kongresine canlı bağlantı ile katıldı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vefayı ihmal etmeden, samimiyeti elden bırakmadan, kimseyi dışlamadan, dışarıda bırakmadan, gönüller yapa yapa, kalpler kazana kazana davamızı bugünlere getirdik" 
 Erdoğan, kongre süreçlerinin başarıyla geçtiğini belirterek, "Kongre sürecimizle hem dava arkadaşlığımızı güçlendirdik hem kardeşliğimizi pekiştirdik hem de kadrolarımızı yenileme fırsatı bulduk. AK Parti kongrelerini davamıza yakışır şekilde birer  demokrasi şölenine dönüştüren tüm kardeşlerime Ankara'dan bir kez daha teşekkür ediyorum. Milletimizin umudu olarak uzun ince bir yoldayız. Yaklaşık 20 yıldır büyük bir aşkla  millete hizmet yolunda yürüyoruz. AK Partiyi kurduğumuzda makamlara değil, hizmete talip olmuştuk. AK Partili kadrolar olarak şahsi ikbalimizi değil, milletin çıkarlarını yücelteceğimizin sözünü vermiştik. Bugüne kadar da ülkemize hizmette, aziz milletimize hizmetkar olmaktan başka hiçbir gaye gütmedik. Gönüller kazana kazana davamızı bu hale getirdik. Elbette bu süreçte yükü çekemeyenler oldu. Bu zorlu yolculukta egolarına, hırslarına, ihtiraslarına kibirlerine yenik düşenler çıktı. Bunların hiç birine eyvallah etmedik. En büyük gücümüz olan milletimizle aramızdaki gönül bağının zayıflamasına asla izin vermedik. Yaşadığımız onca saldırıya, ihanete kumpasa rağmen milletin emanetini yere düşürmedik. Zaferle değil seferle mükellef olduğumuzun bilinciyle davamıza sahip çıkıyoruz. Engelleri aşa aşa tuzakları boza boza hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyoruz. Kardeşlik hukukunu koruduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle üstesinden  gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk bulunmuyor. Millet bizden emaneti alıncaya kadar inşallah aşkla, şevkle azimle ülkeye ve millete hizmet mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

57-007.jpg

25-006.jpg27-002.jpg22-029.jpg

Editör: Haber Merkezi