Cennete yeryüzüne inen ilk insandan Hz Adem ve Hz Havadan kıyamete kadar, tüm insanlığa Allah cc ilk emri örtünme emridir. Rabbimize kuluk yapmak istiyorsanız, Allah'ın ilk emri olan örtünmekten başka bir yolu yoktur. İnsan örtündüğü zaman Allah'ı kazanacak, Allah'ın hoşnutluğu, Allah'ın beraberliği, muhabbeti  kazanacak. Allahı kazanmak ne güzel bir kazançtır. Allah için güzelce örtününen, mahrem yerlerini kapatan vücut hatları hiç beli etmeyen güzel  bir şekilde örtüye börünün. Nefsani duyguları, şehevi duyguları ve hatta şeytani duyguları geri plana attıp, şöyle bir kendini duygularını bir yoklayın.  Rahmani duygular ön plana çıkar.

Allah, Ahzap süresi 59 ayeti kerimede " Ey Muhammed! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir." Allah'ın istediği ölçülere uygun olarak edebi, hayayı ve toplumsal ahlak kültürünü koruyacak şekilde giyinmeyi talep eden İllahi bir emirdir örtü. Allah, Peygamber sav yoluna sadakatin, dine bağlılığın bir ispatı ve aynı zamanda izzetle ve şerefle yaşayıp herkes tarafından saygı görmenin ve tesettüre sahip çıktığı müddetçe, ortada edepsizlik, ahlaksızlık, hayasızlık, fuhuşiyat ve gayri meşru ilişkiler gibi kötülükler ortadan kaldırılır. 

Her tesettür İslam kadını, kendi şahsında İslami  temsil etmektedir ve islamin değeri uyguladığı ve tesetürüyle ilan eder bir topluma. Bir müslüman kadının tesetürüyle gurur duymalıdır bu asrımızda. Tesettür kalbi temizlemek, ahlaklı görünmek, çevresine namuslu olduğunu izlenimi vermek için değildir. Sadece Allah'ın kitabında farz kılındığı İllahi bir emri olduğu için örtüye börünmelidir. Yüce Allah kainatı dahi rahmetinin bir parçası olan örtüyle korumaktadır. Dünya ozon tabakası ve atmosferle çepe çevre kuşatıp güneşin zararlı ışınlarından korumaktadır. Örtüye börünen kadınlar kendilerini toplumun zararlı insanlardan korunmuş olacaklar.

Nur süresi 31 ayeti kerimede:" Mümin kadınlara da de ki: “Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; kendiliğinden görüneni müstesna süslerini açığa vurmasınlar. Başörtülerini, yakalarının üstüne (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini kendi kocalarından ya da babalarından ya da kocalarının babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi (mümin) kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan budala kimselerden ya da kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birlikte Allah'a tevbe edin; umulur ki kurtuluşa erişirsiniz!”

Allah'ın önemli tesettür emrini  yerine getiren analarımız, kadınlarımız, bacılarmız, Allah'ın rahmetine nail ve Allah'ın kendilerinden razı olduğu kulardan olurlar Biiznillah.
( Aydın Bal)