Sabah vakitlerinde Diyarbakır'ın Bismil kazasında DEDAŞ'a ait 26 kaçak kontrol ve sayaç okuma ekibi, jandarma ekiplerinin koruması altında köylere dağılarak sayaç okuma çalışması yapmaya başladı.

Köylüler, Dedaş ekibine zaten primlere bloke koymusunuz. destekleme primlerimizi alamıyoruz. diye konuştular. 

KÖYLÜLER KÖY YOLUNU TAŞLARLA BARİKAT KOYDULAR. 

DEDAŞ ekiplerinin köylerine geldiğini haber alan köylüler, taşlarla barikat kurarak köy yolunu kapattı. DEDAŞ ekipleri ve köylüler arasında yaklaşık 1 saat süren sözlü tartışmalar, taşlı yumruklu kavgaya dönüştü.

Sulama elektrik sayaçlarını okutmayı istemeyen Sulama işletmeciler ile DEDAŞ görevlileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek, taşlı sopalı kavgaya dönüşmesi üzerine, jandarma, biber gazıyla müdahalede bulundu. Uzun süren müdahale sonrasında ortalık savaş alanına dönerken, F. A (12), M.G(17) yaralandı. Dedaş ekbininde 12 kişi hafif yaralandı. 

YARALANAN 2 KİŞİ BİSMİL DEVLET HASTANESİNE KALDIRILDI.

Olayda, biber gazı kapsülü sonucu M. G. (17) ayağından, yoldan geçen bir aracın camlarının kırılması sonucu araç içerisinde bulunan F. A. (12) da başından yaralandı.

Yaralı G. ve A., Bismil Devlet Hastanesine kaldırıldı. M. G.(17) yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi.

Bismil Kazancı köyünde köylüler tarafından, DEDAŞ ekiplerini yaklaşık 1 saat boyunca rehin alan ve köyden çıkmalarına izin vermeyen köylüler Dedaş araçlarına zarar verdi. Bu arada, jandarmanın ikna çalışmaları sonunda rehin tutulan DEDAŞ ekiplerinin köyden çıkmasına izin verildi.

img_4922.jpg

2-diyarbakir-bismil-de-dedas-calisanlarina-saldiri.jpg

YOLDA GEÇEN VATANDAŞA AİT ARAÇ TAŞLANDI.

Yolda geçen vatandaşa ait bir araç Dedaş ekibinde zanneden köylüler vatandaşın aracını taşlandı. Vatandaşın kendini anlatıncaya kadar köylüler aracın camlarını kırdı. 

JANDARMA EKİPLERİ OLAYA BİBER GAZI KULLANARAK MÜDAHALEDE BULUNDU.

Jandarma’nın ikna sonucunda,  Kazancılar köyünden çıkmaya hazırlanırken bu kez kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu yüzlerce köylünün taşlı saldırısına uğradı. Jandarma ekipleri olaya biber gazı kullanarak müdahalede bulundu.

Daha sonra Dedaş ekipleri yol güzergahında bulunmakta olan Türkmenhacı köyünden geçerken, Türkmen hacı köylüleri  DEDAŞ'a ait araçlara taş attı.  Her iki köydeki olay sonucunda ekibe ait 12 araç, atılan taşlar ve ters çevrilmeleri sonunda kullanılamaz hale geldi.

Hasar gören DEDAŞ ekipleri araçları  Bismil Jandarma Komutanlığı'na getirilirken, Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı da jandarma komutanlığa gelerek, DEDAŞ görevlilerinin durumunu yerinde tespit edip ifadelerini aldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

 

  MİLLİYET .COM.TR ALINAN OLAYA AİT VİDEO

 

 

Editör: Haber Merkezi