Diyarbakır’ın Bismil ve Çınar ilçelerinde çiftçilik yapan onlarca kişi, DEDAŞ’ın yaz aylarındaki tarımsal sulama nedeniyle ‘ek tahakkuk adı altında kendilerine borç çıkardığını öne sürdü.

Bismil ilçesinde bulunan Başakşehir Sitesi kafeteryasında toplanan çiftçiler basın açıklaması yaptı.

Çiftçiler adına açıklama yapan Evren Saruhan, DEDAŞ’IN özelleştirildiği günden bugüne kendilerine ek faturalar ve haksız cezalar kestiğini belirterek duruma tepki için toplandıklarını ve önümüzdeki cumartesi günü saat 15:00’da tekrar toplanarak basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.

Kazancı köyünde çiftçilik yaptığını belirten Saruhan;

DEDAŞ özelleştirildiği günden bugüne kadar, hiçbir çiftçinin borcu olmamasına rağmen, çiftçiler borçlarını ödemesine rağmen keyfi muamele yapmakta, ek tahakkuk ve kaçak bedelleri ile çiftçileri mağdur etmektedir. Bu konuda sesimizi duyurabilmek için bölge çiftçileri olarak kendi aramızda istişarelerde bulunduk. Ayın 9’unda saat 15:00’da Başakşehir Sitesi konutlarına bütün çiftçiler olarak toplantı yapacağız. DEDAŞ’ın yetkilileri, ilçe tarım müdürümüz olsun, Ziraat Oda Başkanımız olsun, bölgedeki kanaat önderleri olsun, pamuk üreticileri dernek başkanları olsun bu mağduriyeti giderebilmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Bismil ve bölge çiftçileri olarak bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Çiftçiler önümüzdeki cumartesi günü yapacakları toplantıya tüm çiftçilerin katılmasını istedi.

Editör: Kamuran Turgay