10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle bir özel Rehabilitasyon okulu tarafından düzenlenen etkinliğe,   İlçe Kaymakamı Vehbi Bakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, öğrenciler ve velileri katıldı.

Etkinlikte, Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrenciler, tiyatro oyunu sergileyip,  şarkılar seslendirerek, daha önce yaptıkları resim oyuncak maskelerini sergilediler.

İlçe kaymakamı Bakır, öğrencilerle birebir sohbet ettiği etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli öğrencilere seslenerek,  “ İçinde olduğunuz duruma hiç üzülmeyin” dedi.

56664d71db7c02721a9f.jpg

Öğrencilerle şakalaşarak moral veren Kaymakam Bakır, öğrencilerin yoğun isteği üzerine engellilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlikte Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Okul Müdürü Muhammed Cevdet Arıç ise yaptığı konuşmada, “ Kurumumuz 2006 yılında Bismil’de ilk açılan kurumdur. Her yıl engeliler Haftası nedeniyle bu şekilde etkinlikler düzenliyoruz. Bizim buradaki amacımız, en büyük engelin sevgisizlik olduğunu halka anlatmak ve özelikle mevcut olan ön yargıları kırmaktır. Bunun için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Halen maalesef toplum içerisinde özel eğitimin ne olduğu tam olarak bilinmemekte,   ön yargılar nedeniyle buraya ‘deli okulu’ denilmekte, bu da özelikle özel öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerimizi,   aynı zamanda öğrencilerimizin ailelerini de olumsuz etkilemektedir. Şu an yaptığımız bu etkinliklerle, bu tür ön yargıları kırmak istiyoruz. Biz bu tür kişilere engelli değil de, ‘özel çocuklar’ diyoruz. Aynı zamanda buraya da, ‘özel çocuklar eğitim yuvası’ diyoruz. Temel hedefimiz, bunlara sevgi gözüyle bakmak ve toplumu buna alıştırmaktır.” dedi.

 Programın sonunda misafirlere tatlı ve meşrubat ikram edildi.  

e8fa18e8a11adb60fc24.jpg

Editör: Haber Merkezi