İçişleri Bakanlığının 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanları korona virüsün tehlikeli sonuçlarından korumak üzere yayınladığı genelge doğrultusunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu Bismil’de çalışmalarına devam ediyor ve ‘’Evde Kal’’ çağrısına uyanların yanında yer alıyor.

2500 VEFA YARDIM KOLİSİ

Bismil Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen sokağa çıkamayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza ilk etapta 2500 ‘’Vefa Yardım Kolisi’’ dağıtılıyor. Ekipler yaşlılar için hazırlanan ve içerisinde hijyen, temizlik ve gıda malzemelerinden oluşan kolileri alarak vatandaşlarımıza götürüyor.  Yardım kolileriyle birlikte kapıları çalınan vatandaşlarımızın da yüzleri gülüyor ve yardımları kendilerine ulaştıran yetkililere teşekkür ediyorlar.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kerem Süleyman Yüksel, ‘’Kaymakamlığımızın koordinasyonu ve Belediyemizin desteğiyle Vefa Sosyal Destek Grubu 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine ve bu zor dönemde ihtiyaç sahibi olacak tüm vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırmaya devam edecektir. Bu zorlu dönemde Belediyemizin ve devletimizin bu ve benzeri yardımları artarak devam edecektir. Bu nedenle İçişleri Bakanlığımızın aldığı karara uyalım, evden dışarı çıkmayalım. Belediyemiz zorunlu ihtiyaçlarınız için hazırdır. Değerli büyüklerimizden tek ricamız, evden dışarı çıkmamalarıdır.

3-7.jpeg2-7.jpeg

 

Editör: Haber Merkezi