BOTAŞ, Mart ayı itibarıyla doğal gaz fiyatlarında bir değişikliğe gidilmediğini açıkladı. Öte yandan doğal gaz faturalarına uygulanan indirim Mayıs itibari ile sona erecek. Vatandaşlar hem gelecek muhtemel bir zam hem de indirimin bitmesi nedeni ile faturaya yansıyacak çifte ek ödeme nedeni ile oldukça tedirgin.

Üretim miktarı beklentilerin çok altında kaldı!

Çifte Zam Tüm Faturalara Yansıyacak 3

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde ayda 300 milyon metreküp üretim yapılacağı söylenen Zonguldak gaz sahasından 2023’ün tamamında yalnızca 337 milyon metreküp üretim yapıldığı öğrenildi.

Beklentilerin çok altında kalan düşük üretim miktarı ücretsiz doğal gaz uygulamasının uzatılacağı beklentilerini de suya düşürdü. 1 Mayıs itibarıyla Türkiye'deki tüm evler için sağlanan 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulaması sona erecek.

Faturalar 150 TL birden artacak!

Çifte Zam Tüm Faturalara Yansıyacak 4

Bu değişiklik 25 metreküp indirimli doğal gaz tarifeleri dikkate alındığında tüm evler için faturalarda yaklaşık 150 TL'lik bir artışa neden olacak. Ancak bu 150 TL'lik artış zam değil, indirimin ortadan kalkması nedeni ile olacak. Seçimlerin ardından gelecek muhtemel bir doğal gaz zammı ise vatandaşın dar gelirli vatandaşları oldukça zor durumda bırakacak. Üzerine bir de elektrik faturalarına gelecek zam da konuşulmaya devam ediyor.

Doğalgaza bu ay zam yapılmadı

BOTAŞ her ay konut doğal gazı ve sanayi doğal gazı ücretlerine zam yapılıp yapılmadığı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor.

Çifte Zam Tüm Faturalara Yansıyacak 2

BOTAŞ'ın açıklamasına göre Mart ayı içinde kullanılacak doğal gaz için fiyat artışı yapılmadı.

BOTAŞ'ın resmi açıklamasında doğal gazda Martta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretiminde kullanımlar için tarife sabit tutuldu.

Kaynak: (Haber Merkezi)