Ciğerimiz yanıyor

Köylünün biri devesini kaybetmiş devesini ararken onu pazarda bulmuş.
 

Devesini bulup pazara getirene arkadaş bu deve benim demiş, deveyi pazara götüren şahış hayır bu deve benim demiş.

Deve sahibi ile devreyi bulan şahsın arasında senindir benimdir aralarında tartışma çıkmış.

Durumu kadıya götürürler.

Kadı sorar bu deve kimindir ikiside benimdir demişler. Kadı peki bu sizin olduğuna dair bir belgeniz varmı. Asıl deve sahibi evet bir delilim  vardır.
Kadı bey benim delilim devemin çiğeri delik demiş.

Kadı peki biz bunu nasıl tespit ederiz. Deve sahibi biz bu deveyi keseceğiz eğer çiğeri delikse bu adam bana bir deve alacak, yok eğer delik değilse ben bu adama bir deve alacağım demiş.

Kadı deveyi kesmeye karar vermiş, deveyi kesmişler bakmışlar ki devenin çiğeri delikmiş.

Kadı şaşırmış hey be adam sen bu devenin çiğeri delik olduğunu nerde bile bilirdin.

Deve sahibi, kadı bey bu hayvan yavrusunu dünyaya getirirken biz bir nehrin köprüsünde geçerken yavrusunun ayağı kayıp nehre düştü.

Deve yavrusunu kaybetti. Bu hayvan o acıyla öyle bir bağırdı ki, öyle ahu figan etti ki dedim vallahi bu hayvanın ciğeri yanmıştır.

Evet bu gün çiğerimiz yanıyor, çiğerimiz paramparça. Filistin'de on binlerce kardeşimiz, evlatlarımız, bacılarımız , Yahudiler tarafından şehit düştüler.
 

Çocukları gözleri önünde şehit edilen anaların   feryatları ve figanları arşı alaya kadar ulaşmıştır.
 

Evleri başlarına yıkılan, enkaz altında kalan paramparça olmuş bedenler binlerce Filistinli kardeşlerimizin, kimisi eşini, çocuğunu, babasını, annesini kaybetti.
 

Onların feryatları çiğerimiz yaktı köz etti. Enkaz altında çıkarılan çocukların ağlayışı, soğuktan yalın ayakla tir tir titreyen filistinli kardeşlerimizin haykırışları çiğerimizi yakıyor. 

‌Siyonizmin, İslam ümmetine verdiği zararın haddi hesabı olmadığı ve israil terör çetesi var oldukça bu katliamların katlanarak devam edeceği halde, Hamas mücahitlerin haricinde İslam ümmeti adına israil'e hesap soran neden kimse yok.
 

Kuşatma altında olan Hamas'ın yiğit mücahitleri bizleri aslımıza ve özümüze dönmeye davet etmektedir. Eğer İslam ümmeti,  Muhammed'i aslına dönmüş olsaydı,  ey müslümanlar nerdesiniz, diye feryat eden kadınlar, çocuklar ve mazlumların yardımına koşarlardı.  Hz Muhammed sav, bir müslüman kadının namusuna el uzatıldığı için ordular hazrlamış, yahudilerle savaşmıştı. Öysa bu gün bir değil binlerce Müslüman kadının ifetine el uzatılmış halde müslümanlar ölü taklidi yapmakta ve gaflet uykusunda.

Allah cc Bakara 155 ayetinde "Sizi mutlaka biraz korku ve açlık, biraz da mallardan, canlardan ve mahsûllerden bir noksanlık ile imtihân edeceğiz. (Ey Resûlüm!) O hâlde sabredenleri (Cennetle) müjdele!"


Aydın  Bal