Dem parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, şöyle konuştu:

“Kürdistan’da JİTEM ittifakının diğer bir versiyonu da Hizbulkontra. HÜDA PAR’ı AKP bilerek ve isteyerek Meclis’e taşıdı. Bunun sebebini Kürt halkı çok iyi biliyor. Demokrasiyi ve halkların kardeşliğini şiar edinen, mücadeleyi bugüne kadar taşıyan değerli Kürt halkımızın içinde kurulmuş bir zehirdir bu. Bizler bunu asla kabul etmeyeceğiz. Onların bizim içimizde Kürdi değerleri kullanarak sözüm ona Kürtçe diline ve kültürüne sahip çıkarak siyaset yapmalarını onaylamamalıyız. Onlar bizim içimize özel olarak gönderildiler.”

----

Hudapar milletvekili Şehzade Demir , Kürt halkı elbette tarafların hangisinin şiddetten ve ikiyüzlülükten uzak olduğunu takdir edecektir”, “Biz illa barış illa huzur ila birlik derken diğerleri hep savaş hep kaos diyor”

Hüdapar 'lı Muzaffer Beber ise, Bakın hele buna biz illa barış illa huzur ila birlik derken diğerleri hep savaş hep kaos diyor, rakiplerini kriminalize edip oy devşirmeye çalışıyorlar dün olduğu gibi.

Ama biz hep birlik hep huzur demeye devam edicez.

Bizim irademiz bizdedir ama sizin iradeniz başkasının elinde

HÜDA PAR’dan DEM Partiye: Rakibiz, düşman değil!

Bitlis’te konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın partisine yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi.

Kışkırtıcı bir dil kullanıyorlar’

Dem parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın partisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Yapıcıoğlu, 

Kontenjan eş başkanın hedefinde HÜDA PAR var’

HÜDA PAR üzerinden oyun kurmaya çalışıldığını söyleyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: “Meclis'te olmamızdan rahatsız olanlar var. Tek başımıza seçime girmemizden rahatsız oluyorlar. Olsunlar. Biz onların rahatsız olmasında herhangi bir beis gömüyoruz. Rahatsız olabilirsiniz, diyoruz. Milleti rahatsız etmenize, bizim üzerimizden bazı oyunlar kurarak milleti rahatsız etmenize asla izin vermeyeceğiz. Sizin oyunlarınızı, sizin fitnelerinizi inşallah daha önce yaptığımız gibi yine boşa çıkaracağız. Irkçı faşistlerin hedefinde HÜDA PAR var. MİT projesi partinin paraşütle inen kontenjan eş başkanının hedefinde HÜDA PAR var. Bütün bunlar küresel siyonist emperyalizmin farklı renklerdeki aparatlarıdır. Biz inatla, ısrarla gittiğimiz her yere kardeşlik tohumlarını, huzur tohumlarını, iyilik tohumlarını ekmeye devam edeceğiz.”

Yapıcıoğlu, “Önümüzde bir seçim var. Biz seçimlere gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Dolayısıyla herkes kullandığı dile dikkat etmek zorundadır. Siyasi partiler birbirlerinin siyasi rakipleridirler, birbirlerinin düşmanı değildir.” dedi

Kaynak: Haber Merkezi