Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yangın ve afetlere daha hızlı ve etkin müdahale edebilmek amacıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın araç filosunu güçlendirdi. İlk etapta 3 su tankeri, 6 adet 6x4 itfaiye aracı ve 5 adet 4x4 arazi tipi olmak üzere toplam 14 araç hizmete alınırken, işlemleri devam eden 6 aracın da önümüzdeki hafta filoya katılmasıyla yeni araç sayısı 20'ye ulaşacak.

I M G 7480-1

Yeni araçlar için Kayapınar İtfaiye Grubu'nda düzenlenen tanıtım törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun'un yanı sıra belediye meclisi üyeleri ve ilçe belediye eşbaşkanları katıldı.

Törende konuşan Eşbaşkan Serra Bucak, göreve geldikleri günden bu yana kentin uzun yıllardır ihmal edilen altyapı ve üstyapı sorunlarını çözmek için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, itfaiye teşkilatının da yaklaşık 10 yıldır yeni araç ve teknik ekipman yatırımlarından mahrum bırakıldığını söyledi.

I M G 7478-1

İtfaiye hizmetlerinin yalnızca yangın söndürmekten ibaret olmadığını vurgulayan Bucak, bu hizmetlerin halkın can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Kentte yaşanan yangınların mevcut eksiklikleri ortaya çıkardığını dile getiren Bucak, filoya kazandırılan yeni araçlarla verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

I M G 7479-1

Yeni nesil araçların belediyenin teknik kapasitesini artıracağını belirten Bucak, yangın ve afetlere daha kısa sürede müdahale edileceğini, kırsal mahallelere ulaşımın kolaylaşacağını, deprem, sel, trafik kazaları ve teknik kurtarma operasyonlarında daha etkin hizmet sunulacağını söyledi.

Yatırımın yalnızca araç sayısını artırmadığını, aynı zamanda Diyarbakır'ın afetlere karşı direncini güçlendiren önemli bir kamu yatırımı olduğunu ifade eden Bucak, halkın can ve mal güvenliğini önceleyen hizmet anlayışıyla yatırımların süreceğini dile getirdi.

I M G 7482

Konuşmasında yaz aylarında artış gösteren anız yangınlarına da dikkat çeken Bucak, vatandaşlara "Anız yakmayın, yakanları uyaralım." çağrısında bulundu.

Filoya katılan araçlar arasında her biri 17 ton su taşıma kapasitesine sahip 3 su tankeri, 11 ton su kapasiteli 6 adet 6x4 itfaiye aracı ile kırsal ve orman yangınlarında kullanılmak üzere 5 adet 4x4 arazi tipi araç yer alıyor. Önümüzdeki hafta hizmete alınması planlanan 6 yeni 4x4 aracın da filoya eklenmesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yangın ve afetlere müdahale kapasitesinin önemli ölçüde artırılması hedefleniyor.

I M G 7483

Kaynak: DBB Bülten