Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu’yu makamında ziyaret eden Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Başkan Yardımcısı Ahmet Çelebi, Dernek Genel Sekreteri Nufer Şen ve Diş Hastanesi Müdürü Hüseyin Aydın ile birlikte Bismil’de sağlık alanında eksikleri rapor şeklinde il Sağlık müdürlüğüne sundu. 

KANAAT ÖNDERLERİ SAĞLIK İŞLERİ SORUMLUSU BİSMİL’DE SAĞLIK ALANINDA EKSİKLİKLERİ 

Kanaat Önderleri, Diyarbakır il sağlık müdürü Dr Hakan Pamukçu’yu ziyaretinde Bismil’in Sağlık alanında eksiklikleri şu şekilde sıraladı.

Bismil İlçesine, Sağlık bakanlığında yatırım programına alınan Diş Hastanesi ivedi şekilde kurulması , malzeme ve donanımın sağlanması,

Bismil ilçe merkezinde kirada bulunan Bismil Ağız ve Diş sağlığı hastanesine Diyarbakır ağız ve Diş sağlığı Hastanesine bağlı diş sağlığı merkezi olması nedeni ile dönüşümlü olarak 6-7 doktor Bismil’e gelerek hizmet sunmaya çalışmaktadırlar. Ağız ve Diş sağlığı Merkezinde Protez ve ameliyatların yapılamadığını, vatandaşların Özel Hastanelere veya Diyarbakır ağız ve diş sağlığı Hastanesine gitmek zorunda kalıyor. 

BİSMİL ŞEHİR MERKEZİNE SEMT POLİKLİNİĞİ İHTİYACI VAR 

Bismil Kanaat Önderleri Derneği başkanı Hasan Vural, Bismil Devlet Hastanesinin Şehrin çok dışında yapılmış olması, hastaneye gidebilmek için tek Köprü ile ulaşım sağlanıldığını, Maazallah köprüde bir sıkıntı veya bir kaza yaşanması durumunda İlçe Hastanesine ulaşmanın çok zor olacağını, Zaman alacağını, Telafisi mümkün olmayan bazı durumların yaşanabileceğini, bundan dolayı Bismil İlçe Merkezine Mutlaka ama mutlaka 24 saat hizmet esasına dayalı olarak tanzim edilecek bir Semt Polikliniğinin Kurulmasını için Merkezde Boş Hazine arsasının yapılmasını talep etmekteyiz.

Bismil Devlet Hastanesi bu yükü kaldırmadığını ifade eden Vural, Bismil ilçesinin konumu, nüfus yoğunluğu, Mardin Savur ilçesi, Diyarbakır Çınar İlçesi, İle Silvan İlçelerine bağlı onlarca Köyün sağlık hizmeti için Bismil Devlet Hastanesini tercih ettiğini, Hasta yatak sayısının yetersiz olduğunu, en az 100 yataklı bir ek binanın yapılması gerektiğini analiz ettik. 

Bismil Kanaat Önderleri Derneği başkanı Hasan Vural, Bismil ile Köylerinden Diyaliz için gelen hastaların rahat ve gerektiği sürede diyaliz hizmeti almaları İçin mutlaka ve ivedi olarak iki adet diyaliz cihazına ihtiyaç duyulduğunu ve bunun hayati önem taşıdığını, yine Bismil Devlet Hastanesine Bir çok dalda Branş uzmanı takviyesi yapılması gerektiğini,  Bölgede Doğurganlığın fazla olduğu gözönüne alınarak İlçeye Kadın Doğum Hastanesi yapılması gerektiğini dile getirdi.                                       

95Adb6E1 2465 475F 82D0 56Bce31E8F7E

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ MÜJDEYİ VERDİ 

Bismil’de Sağlık alanında gerek nüfus ve gelişme yaşadığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Doktor Hakan Pamukçu; Bismil’in gerek barındırdığı nüfus ve gerek çevre il ve ilçelerden gelen hastaların oluşturduğu yoğunluktan dolayı Bismil’e pozitif bir ayırımcılık yapmak istediklerini, hiç bir hastanın hastane kapılarında beklemesine, veya randevu almak İçin beklemesine gönüllerinin razı olmadığını, bu amaçla gecelerini gündüzlerine katarak hizmet etmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Müdür Pamukçu, Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır’ın Bismil ve Silvan ilçesine 20 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacağı ifade ederek, Hem Silvan ve Bismil’de 20 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Ağız ve sağlığı alanında daha iyi bir hizmet olacağını ifade etti. 

Pamukçu, Yeni Diş hastanesi ile bu doktorların tamamının Bismil Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesinin Kadrolu Doktoru olacağını, bir veya bir buçuk yıllık bir süre zarfında Bismil İlçemizde Sağlık alanında İnşallah çok mesafe kaydedilmiş olacağını hep birlikte göreceğimizi sizlere müjdelemek isterim. Dedi.

BİSMİL’DE 5 ADET AİLE SAĞLIK MERKEZİ KURULACAK 

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Doktor Hakan Pamukçu; Aile Sağlığı merkezlerini Aralık Mahallesinde olmak üzere toplam beş adet aile Sağlığı Merkezi kuracaklarını ifade etti. 

Pamuk, Bismil ilçesinde beş adet Aile Sağlığı Merkezi kuracakları ifade ederek, temellerinin Eylül veya Ekim ayında atılacak. Bismil Devlet Hastanesi bahçesine tam donanımlı 112 Acil Merkezi kurulacak ve Bismil Devlet Hastanesi Diyaliz Cihazı ihtiyacının İvedi karşılanacağını, 

 gereken branşlarda Doktor temini yapılacaklarını ifade etti. 

BİSMİL AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEMELLİ TEMMUZDA ATILACAK 

Pamukçu, Bismil ilçemize Bağımsız bir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi temelinin 2024 Temmuz ayında atılacakları söyledi.

Bismil Kanaat Önderleri Derneği heyeti Bismil’de sağlık alanında çalışmaları için Sağlık Bakanlığına ve il sağlık müdürlüğüne teşekkür etti.

Muhabir: Sedat Erdinç