31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'nin kazandığı Diyarbakır'da büyükşehir belediyesi meclis salonunda bulunan Türk bayrağının ilk meclis toplantısında kaldırıldığı haberleri basında geniş yankı uyandırdı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk toplantısında İstiklal Marşı’nın okunması talebi kabul edilmedi

Diyarbakır Ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine Soruşturma 1

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk toplantısında İstiklal Marşı’nın okunarak başlanması oy birliğiyle reddedildi. Meclis toplantısında AK Parti Grubu gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesini talep etti. DEM Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve grubu ise "Gündemde böyle bir madde yok" diyerek İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesi talebini kabul etmedi.

Diyarbakır Ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine Soruşturma

Bakan Yerlikaya: “Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi”

Sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

“Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında "İstiklal Marşı’nın okutulmadığına", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise "Türk bayrağının kaldırıldığına" ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” İfadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama: Aslı astarı yok!

Diyarbakır Ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine Soruşturma 2

Konuya dair yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk Meclis toplantısında Türk Bayrağı’nın kaldırıldığına dair bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında çıkan haberleri yalanladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinden yapılan açıklamada, meclis toplantısında çekilen ve Türk Bayrağı’nın yer aldığı görsel de paylaşıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk Meclis toplantısında Türk Bayrağı’nın kaldırıldığına dair kimi yayın organında servis edilen haberlerin aslı astarı bulunmadığını kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteriz. Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

‘Kayyum geliyor’ yorumları!

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olayla ilgili, "Saygı duymazlarsa kimsede onlara duymaz yakında kayyum gelir", "Bayrağa saygı duymayan yönetim, diskalifiye edilmelidir", "Kayyum is loading", "Zorla tahrik ediyorlar. Ayrışma politikasının üstüne ateşle gidiyorlar" şeklinde yorumlar yapıldı.

Kaynak: (Haber Merkezi)