Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, susuz arazileri suyla buluşturmak, bu yolla tarım ve hayvancılığa destek olmak amacıyla 9 ilçede 45 kilometrelik açık-kapalı modern sulama sistemi yapım çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır’da Çiftçilere Sulama Desteği 1

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, tarım ve hayvancılığa destek vermek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Başkanlığa bağlı ekipler, kent genelinde suyu verimli kullanmak ve susuz arazileri suyla buluşturmak için projeler yürütüyor.

45 kilometre sulama kanalı yapıldı

Diyarbakır’da Çiftçilere Sulama Desteği 2

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sulama sezonu öncesinde, Çermik, Çüngüş, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp ve Lice olmak üzere 9 ilçede 45 kilometrelik açık-kapalı modern sulama sistemi yapım çalışmalarını sürdürüyor.

106 kilometre sulama kanalı yapılacak

Projeler kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, kırsal bölgelerde 3 farklı proje ile toplam 106 kilometre sulama kanalı yapacak.

Diyarbakır’da Çiftçilere Sulama Desteği 3

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile protokol yapıldı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında yürütülen proje kapsamında ilçelere bağlı kırsal mahallelerde tarımsal sulamayı geliştirmek amacıyla kanal yapım işlerini sürdürecek olan Büyükşehir Belediyesi, bu sayede kırsal kalkınmaya destek olacak.

Diyarbakır’da Çiftçilere Sulama Desteği 4

Diyarbakır’da Çiftçilere Sulama Desteği 5

Diyarbakır’da Çiftçilere Sulama Desteği 6

Editör: Hamdullah Çetin