Diyarbakır Hasenan Aşireti Derneği Başkanı ve Barış Elçisi Hasan Arslan, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı vesilesiyle kamuoyuna yönelik dikkat çeken bir açıklama yaptı. Arslan, Kürtçenin bu coğrafyanın en köklü dillerinden biri olduğunu belirterek, dilin korunması ve geliştirilmesinin artık ertelenemez bir sorumluluk haline geldiğini ifade etti.

Dil haklarının toplumsal barış ve demokratikleşme sürecinin önemli bir parçası olduğuna dikkat çeken Arslan, bölgede yaşanan gelişmelerin bu konuda tarihi bir fırsat sunduğunu dile getirdi. Açıklamasında, Kürtçenin yalnızca kültürel bir değer değil, aynı zamanda milyonlarca insanın kimliği ve hafızası olduğunu vurguladı.

Hasan Arslan, Kürtçenin eğitim sisteminde mevcut seçmeli ders statüsünün yetersiz olduğunu belirterek, zorunlu eğitim kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca Kürtçenin resmi dil olarak kabul edilmesi için gerekli yasal ve idari adımların bir an önce atılması çağrısında bulundu.

Dil üzerinden atılacak adımların toplumsal barışı güçlendireceğini ifade eden Arslan, bu tür düzenlemelerin kardeşlik duygusunu pekiştireceğini ve ortak geleceğin daha sağlam temeller üzerine kurulmasına katkı sunacağını belirtti.

Arslan, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nın tüm halklar için barışa, eşitliğe ve birlikte yaşama kültürüne katkı sunmasını temenni ederek, çağrısını kamuoyunun dikkatine sundu.

Muhabir: İrfan Gültekin