Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı bireylerin şehir içi ve şehirler arası ulaşımını ücretsiz sağlıyor.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren “Diyar Masa” ve “Alo153” destek hattı üzerinden gelen talepler doğrultusunda çözüm üretiliyor.

Diyarbakır’da Ulaşım Onlara Ücretsiz 2

Birçok kesimden vatandaşların talebi yanıtlandı

Ekipler, ulaşım problemleri ile ilgili yoğun taleplerin olduğu 15 Nisan tarihinden itibaren farklı konularda birçok kesimde vatandaşın taleplerine çözüm sundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, hasta ve hasta yakınlarının taşınması, üniversite öğrencilerinin okudukları şehre gitmesi, taziye ziyaretleri, sporcuların ulaşım talepleri, yolda kalan işçilerin işyerlerine ulaştırılması gibi pek çok konuda bireysel talepleri değerlendiren ekiplerin, Kadın Sığınma Evi ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan gelen kurumsal taleplere de hızlıca çözüm ürettiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinin gelen talepler doğrultusunda dezavantajlı bireylerin şehir içi ve şehirler arası otobüs bileti bedellerini karşıladığı aktarıldı.

Diyarbakır’da Ulaşım Onlara Ücretsiz 3

166 kişi uygulamadan yararlandı

Bu doğrultuda 15 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında 166 dezavantajlı kişinin talebi sonuçlandırılarak ücretsiz ulaşımdan yararlandırıldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada; “Diyar Masa” ve “Alo153” destek hattı üzerinden gelen talepler doğrultusunda vatandaşlara yardımcı olmaya devam edileceği ifade edildi.

Editör: Kamuran Turgay