Eşinin işinden dolayı Uşak'tan Van'ın Çaldıran ilçesine taşınan Koray Yılmaz, çalıştığı briket fabrikasında beton karıştırma makinesini temizlerken kolunu makineye kaptırdı. Kaza sonucu Yılmaz'ın sol eli koptu.

Başarılı Ameliyat

Koray Yılmaz'ın kopan eli, SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla yerine dikildi. Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, ameliyatı gerçekleştiren ekibi kutlayarak, "El Cerrahi Merkezimiz bugün örnek bir operasyona imza attı. Yener hocamızın liderliğinde büyük bir ekip çalışmasıyla gerçekleştirilen bu ameliyat, hastanemizdeki büyük ameliyatların bir örneğidir. Hastamızın durumu iyiye gidiyor, ameliyat sonrası süreç de başarılı bir şekilde ilerliyor," dedi.

Ameliyat Detayları

El Cerrahisi Uzmanı Dr. Yener Yoğun, hastanın kazadan 3 saat sonra hastaneye ulaştığını belirterek, "Hastamız yaklaşık 12 gün önce beton karıştırma makinesine kolunu kaptırdı. Kaza sonrası hastanemize ulaştığında hemen ameliyathaneye aldık. Kopan uzvu yeniden dikme işlemi gerçekleştirdik. Ameliyat sırasında ekibimize teşekkür ediyorum. Bir ortopedi uzmanı ve bir plastik cerrahi uzmanı ile birlikte çalışarak damar, arter ve kemik dikim işlemlerini gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası süreçte de sıkı takip gerekmekteydi ve bu süreç başarılı bir şekilde ilerliyor," ifadelerini kullandı.

Fabrika Iscisinin Kopan Eli 7 Saatlik Ameliyatla Yerine Dikildi 811Dfb03

Ameliyat Sonrası Süreç

Ameliyat sonrası dönemin zorlu geçtiğini belirten Dr. Yener Yoğun, "Ameliyat sonrası saatlik takip yapılması gerekiyordu. Hemşire ve diğer sağlık personeline teşekkür ediyorum. Hastanın durumunu yakından takip ettik ve gerekli müdahaleleri yaptık. İlerleyen süreçte sinir ve tendon yapılandırması için ikinci ameliyatlar gerekecek," dedi.

Uzuv Kopmalarında Yapılması Gerekenler

Dr. Yener Yoğun, benzer kazalarda yapılması gerekenleri anlatarak, "Uzuv kopmalarında mümkün olan en kısa sürede hastaneye ulaşmak önemlidir. Kopan uzvu nemli bir tampona sarıp, su geçirmez bir poşete koyarak buzlu su içinde muhafaza ederek taşımak gerekmektedir. Bu şekilde doğru muhafaza edildiğinde müdahale şansı artar," şeklinde konuştu.

Koray Yılmaz'ın Yaşadıkları

Kaza anını anlatan Koray Yılmaz, "Eşim öğretmen olduğu için Çaldıran'a taşındık. Briket fabrikasında çalışıyordum ve işim bitince makineyi temizlerken kaza oldu. Elim koptu ve olaydan 3 saat sonra hastaneye ulaştık. Ameliyatım başarılı geçti ve durumum iyiye gidiyor," dedi.

Kaynak: (Haber Merkezi)