Yaklaşık bir aydan beri izliyoruz Filistin’deki ölen insanlar için yapılan sadece yorum, icraat yok ve tüm dünya sessiz… Filistin'de yaşanan bu vahşet tüm dünyanın gözü önünde oluyor ve dünya sessiz.

Dünyada insanlığın öldüğü, yoksa hiçbir açıklaması yok dünyada göz yuman toplumlar devletler olsa da olabilir ama İslam coğrafyasında yaşanıyor olması normal değildir bu da bunu gösteriyor ki İslamiyet'in temel taşı olan İslam kardeşliği sadece zedelenmemiş maalesef paramparça olmuştur.

Peygamber Efendimiz Sallallahu aleyhi ve sellem şöyle demiştir “Eğer şarkta bir din kardeşinin başına bir şey gelirse veya bir zulme maruz kaldığı halde garptaki duymuyor görmüyorsa orda iman eksikliği mevcuttur” İman eksikliği insanlık duygusunun olmaması demektir insanlığın en önemli hareketi iyiliktir ve insanlığa değer vermektir bunlar yoksa insanlığın sonu ve yok olması ve dünyanın sonu demektir.

Madem ki dünya insanlar için var oldu ve yaratıldı dünyada insanlar ölüyorsa ve acı çekiyorsa ve sen acı çekmiyorsan kendi insanlığından şüphe et…

Çünkü dünya bir imtihan yeridir ve bu süreçte insanlık sınıfta kalmıştır.

Filistin’de sadece insan ölmüyor tüm dünyada insanlık ölüyor.

Allah tüm dünyadaki insanları ıslah etsin İslam coğrafyasında İslam kardeşliğini var etsin çoğaltsın pekiştirsin.

Allah zorda olan Filistin’deki kardeşlerimizin yardımcısı olsun.