Milli Takım Komitesi Başkanı Jung Hae-Seong, transferde adı geçen Teknik Direktör Şenol Güneş ve diğer adaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Jung Hae-Seong, Güney Kore ulusal kanalı KBS aracılığıyla milli takımın teknik direktör arayış sürecini anlattı.

"Güney Kore'de Yaşamak İstemiyordu"

Komite başkanı, antrenör adaylarından Jesse March hakkında, "Kore'de yaşamak istemediği için kendisiyle yollarımızı ayırdık. Bu, ayrılmamızın en büyük sebebiydi," ifadelerini kullanarak Jesse March'ın artık adaylar arasında olmadığını belirtti.

Hae-Seong, başka bir aday olan Herve Renard hakkında ise, "Video mülakatında en düşük puanı aldı çünkü Kore'de çalışmaya pek hevesli görünmüyordu. Daha sonra kendisiyle Avrupa'da yüz yüze bir görüşme planladım fakat aniden Afrika'ya gelmemi istedi. Zamanlama sorunları nedeniyle bu görüşme iptal edildi," diye konuştu.

"Söylentiler Doğru Değil"

Hwang Hae-Seong ile ilgili ise, "Onu teknik direktör olarak atadığımız yönündeki söylentiler doğru değil. Ancak, Paris Olimpiyatlarına katılmaya hak kazansaydı, teknik direktör olma şansı olabilirdi," dedi.

Şenol Güneş Hakkında Açıklama

Hae-Seong, Güney Kore Milli Takımı'nın Şenol Güneş ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağı iddialarına yönelik olarak, "Henüz anlaşma sağlanmış veya kesinleşmiş değil," yanıtını verdi.

Güney Kore Milli Takımı'nın aday seçimine yeniden başlamayı planladığı belirtildi.

Editör: Basri Akaydın