Başta değerli İlçe müftümüz sayın  Hanifi Ballı koordinasyonunda, değerli din görevlilerimiz yani İmamlarımız bu hayırlı hizmeti canla, başla, aşkla yapacaklar. Bizlerde veli olarak evlatlarımızın ellerinden tutup Camilere götürüp çocuklarımıza kuran kursuna kayıt yapalım.

Çocuklar camiye alışsın, Kur?an öğrensin. Dinin öğrensin. Sokaklardan kurtarıp, büyüklere saygıyı,  rahmeti, öğrensin. Anne- babaya karşı sevgiyi, büyüklere saygının öğretildiği, güzel ahlak ve dini terbiyenin verildiği camilerde,  çocuklarımızı bu manevi havadan mahrum etmemeliyiz. hayırlı birer evlat olmaları için çocuklarımızı camiye, cemaate, namaza ve en önemlisi kuran öğrenemeye alıştıralım. Dua eden bir evlat, kuran okuyan bir evlat sahibi olmak istiyorsak ki- sanırım bu istek hepimizin çok arzu ettiği bir husustur, çocuklarımıza: ? haydi yaz kuran kursuna? diyerek onları camiye alıştıralım. Kuran okumalarına yardımcı olalım.

Camilerimiz namaz ve din eğitimin verildiği en hayırlı yerlerdir. Dolayısıyla camiye gelen çocuklara sevgi ile yaklaşalım. çocuklar camiye geldikleri zaman, büyüklerin çocuklara bağırdığını, yaramazlıklarına kızdığını, o güzelim yavrulara sevgi ile yaklaşmadıkların ne yazık ki şahit oluyorum. Çocuklara bağırmakla, kızmakla çocuklara kötülük yapılıyor. Çocuklara kızmakla, bağırmakla çocukları camiden, kovar gibi onları camiden soğutuyorlar. Bırakın çocuklar camileri doldursun. Namaza gelsin. Sokakta başıboş dolaşacaklarına, o çocuklar gelsin camide olsun. Camide zarar gelmez. Kuran okusun. Kuran öğrensin. Elif , be, te, se, şeklinde kuran elifbasını öğrensin. Değerli imam arkadaşlar öz veri çalışmaları ile bu hayırlı hizmeti can separene bu kutsi ve ulvi görevi yapıyorlar. İmam ayni zamanda bir gönül insanı ve din eğitimi görevlisidir. Çocuklar Cami şadırvanında abdest alsın, namaza duran cemaatin arasına girsin, nasıl namaz kılındığını, nasıl rüku-a, secdeye varıldığını büyüklerden öğrensin. Çocuklar minarenin dibinde, caminin bahçesinde teneffüs etsin, camide dinini öğrensin. Çocuklar bir yanlış, iki yanlış yapar, üçünde doğruyu öğrenir. Sonunda, namaz kılmayı, cami adabına uyum sağlar. Cami adabını öğrenir.
Baba olarak çocuklarımızı beraberimizde camiye götürelim. Okullar uzun bir tatil maratonuna girdi. Dolayısıyla bu tatil günlerini iyi değerlendirelim. Bakınız imamlar bu yaz tatilini yapmıyorlar. Zorunlu bir iş çıkmazsa onlara izin yok. öğretmenler, kamuda çalışan devlet memurları yaz tatillerini yaparken, imamlar, bu sıcak havalara rağmen tatillerini yapmayarak, çocukların kuran öğrenmeleri için uğraşıyor, çaba gösteriyorlar. Çocuklarla sabahtan öğleye kadar yarım gün boyunca onlarla uğraşmakta. Dolayısıyla her zaman olduğu gibi, imamlara şükran borçlu olduğumuzu bilmeliyiz.

Camilerimiz cıvıl cıvıl çocuklarla dolsun. Gönül meyvelerimiz olan yavrularımızı kuran öğrenme hususunda onlara destek olalım. Teşvik edelim. Hayırlı bir nesil, hayırlı bir evlat sahibi olmak istiyorsak, mutlaka yavrularımızı camiye, kuran kurslarına, kuran öğrenmeye alıştıralım. Bir babanın evladına vereceği en hayırlı miras güzel bir terbiyedir. Prensibinden hareketle, onları bu zamanın şerrinden korunmak için İslam terbiyesi, kuran terbiyesi, cami edebi, caminin manevi havassını verelim.
Evet, gerçekten çocuklar bu zamanda büyük tehlikelerle karşı karşıyadırlar. Bu tehlikelerden korunmanın yolu; dini terbiye, kuran okuma, ibadet sevgisini, namaz kılmayı, abdest alınmayı öğreterek onları ahlaklı, erdemli, faziletli ve manevi yönden yetiştirmeliyiz. Bunun yolu da camiden geçer.

Editör: Haber Merkezi