Annelerin değeri ve kıymeti bir güne değil, hayatımızın tüm günlerinde olmalı. Maalesef anneler günü diye bir gün çıkartmışlar. Beşeriyetin bozuk bir sistemin sadece belirlediği günlerde değil, biz Müslümanlar için her gün anneler günü olmalıdır.

Toplumsal ve insani olarak öyle bir hal almışız ki yanımızda yaşlanan bir anneye tahammülümüz kalmamış, ya onu tek gözlü bir odaya hapsetmişiz ya da onu huzur evine atmışız. Yılda bir anneler günü geldi mi onları ziyaret edip selfi yapıp bol bol resim paylaşırız anneler gününüz kutlu olsun. Beşerî kanunun getirdiği o günü nasıl da unutamıyoruz annelerimiz aklımıza geliyor. İlahi kanunlarını unutuyoruz.

Allah cc Ankebut Suresi'nin 8. Ayeti: "İnsana, anne babasına karşı güzellikle muamele etmesini tavsiye ettik. Şayet bilgin olmayan bir şeyi bana ortak koşman için seni zorlarlarsa, onlara itaat etme. Dönüşünüz banadır ve size yaptıklarınızı haber vereceğim." İnsanoğlu dünya hayatı annesinin karnında başlar ve ilk yıllarını onun merhametli kollarında geçirir. İnsanlığın ilk öğretmeni annesidir. Bir çocuk küçükken annesinden ne alırsa ölünceye kadar onunla kalır. Sağlıklı, temiz ve inançlı bir toplum için en büyük görev annelerin omuzuna yüklenmiştir. Evlatlar ne yaparsa yapsın annenin hakkını asla ödeyemez.

Peygamberimiz (sav) Cennet annelerin ayakları altındadır. Buyuruyor. Annelik vazifesi çok önemlidir. Allah cc annelere değer vermiş ve onlara önemli vazifeler vermiştir. Bizleri dokuz ay karnında taşıyan geceleri uyumadan emziren ve ölünceye kadar yavrusunu kalbinde taşıyan annedir. Rabbimizin bize emrettiği gibi annelerimize iyilikle yaklaşmalıyız ve onlara öf bile dememeliyiz.