DİYARBAKIR - Geçen cumartesi günü BDP'nin düzenlediği mitingin ardından yapılan yürüyüşte Bağlar 5 Nisan Mahallesi Lezgin Avcı Caddesi'nde öldürülen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon Yüksekokulu öğrencisi Murat Elibol (21) olayı çerçevesinde bazı yayın organlarında spekülatif haberler yayımlanması üzerine Mustazaf Der Genel Merkezi yazılı basın açıklaması yaptı. Mustazaf Der'in sitesinden yapılan yazılı açıklamada, ciddi tuzak ve provokasyonlara dikkat çekilerek sağduyu çağrısı yapıldı.

Yöneticilerimiz Öldürülmesine Rağmen Sağduyulu Davrandık
Yapılan açıklamada, herkesin malumu olduğu üzere, coğrafyamızda yıllardır devam eden çatışma ortamının tarafı olmadıkları, halkın çocuklarının birbirine kırdırıldığı bu ortamın sona ermesini istediklerini değişik vesilelerle dile getirdikleri ifade edilerek, "Çatışmalı ortamlardan nemalananların, camiamıza yönelik tüm kışkırtmalarına, tahrik ve provokasyonlarına hatta dernek üye ve yöneticilerimizi yaralamalarına ve öldürmelerine rağmen sağduyulu davrandık ve davranmaya devam ediyoruz. Kavgaların ve çatışmaların halkımızın faydasına olmadığına inanıyoruz. Aynı inancı ve sağduyuyu sorumluluk sahibi herkesten bekliyoruz" denildi.

Ciddi Bir Tuzakla Karşı Karşıyayız
Cinayeti işletenler ile bundan nemalanmak isteyen kişi ve yapıların provokatif yayın ve açıklamalar yaparak gençleri çatıştırarak kaos ortamı oluşturmak istediklerinin altı çizilen açıklamada, amaçlarına ulaşabilmek için korsan bir bildiri dahi düzenleyip kimi ajanslara gönderdikleri belirtildi. Ciddi bir tuzak ve provokasyon ile karşı karşıya oldukları belirtilen açıklamada, bu provokasyon karşısında herkesin sağduyulu davranmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Tüm Provokasyonları Boşa Çıkardık
Açıklamanın devamında, kurumlarına, üyelerine ve yöneticilerine saldırmakla, camialarını kirli ve şaibeli olan mevcut çatışma ortamına çekemeyenlerin yeni oyunları tezgâhladıkları ifade edilerek, "Bu güne kadar tüm provokasyonları boşa çıkardık. Şimdi de üzerinde bomba vs. saldırı malzemesi bulunan bir gösterici şahsın ölümü bahane edilerek amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar. Mazlum ve mustazaf halkımızın arasına fitne sokmak ve gençlerimizi karşı karşıya getirmek istemektedirler" denildi.

Provokatörlere Prim Verilmemeli
"Halkımızın yararına olmayan, derin ve karanlık yapıların amacına hizmet edici açıklamalarda bulunan kişi ve yayınların tahrik ve provokasyonlarına gelinmemelidir" denilen açıklamada, "Geçmişte, bu türden yayın yapan, yalan ve iftiralarla bölgeyi kan gölüne çeviren Perinçek ve benzerlerinin, derin devlet bağlantıları günümüzde ortaya çıkmıştır. Geçmişten ders alınmalı ve provokatörlere prim verilmemelidir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda ise söz konusu cinayeti, provokatif yayınları ve açıklama yapanları kınadıkları açıklarken, Elibol ailesine de başsağlığı dilendi. (M. Salih Keskin - İLKHA)


İşte Yapılan Açıklamanın Tam Metni

SAĞDUYU ÇAĞRISI
Son günlerde bölgemizde meydana gelen olaylar çerçevesinde bazı yayın organlarında spekülatif haberler yapılmaktadır.

Herkesin malumu olduğu üzere, coğrafyamızda yıllardır devam eden çatışma ortamının tarafı olmadığımızı, halkın çocuklarının birbirine kırdırıldığı bu ortamın sona ermesini istediğimizi değişik vesilelerle dile getirdik. Çatışmalı ortamlardan nemalananların, camiamıza yönelik tüm kışkırtmalarına, tahrik ve provokasyonlarına hatta dernek üye ve yöneticilerimizi yaralamalarına ve öldürmelerine rağmen sağduyulu davrandık ve davranmaya devam ediyoruz.. Kavgaların ve çatışmaların halkımızın faydasına olmadığına inanıyoruz. Aynı inancı ve sağduyuyu sorumluluk sahibi herkesten bekliyoruz.

Cinayeti işletenler ile bundan nemalanmak isteyen kişi ve yapılar provokatif yayın ve açıklamalar yaparak gençlerimizi çatıştırmak ve kaos ortamı oluşturmak istemektedirler. Amaçlarına ulaşabilmek için korsan bir bildiri dahi düzenleyip kimi ajanslara göndermişlerdir. Ciddi bir tuzak ve provokasyon ile karşı karşıyayız.Bu provokasyon karşısında herkes sağduyulu davranmalıdır.

Kurumlarımıza, üyelerimize ve yöneticilerimize saldırmakla, camiamızı kirli ve şaibeli olan mevcut çatışma ortamına çekemeyenler, yeni oyunlar tezgahlamaktadırlar. Bu güne kadar tüm provokasyonları boşa çıkardık. Şimdi de üzerinde bomba vs. saldırı malzemesi bulunan bir gösterici şahsın ölümü bahane edilerek amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar. Mazlum ve mustazaf halkımızın arasına fitne sokmak ve gençlerimizi karşı karşıya getirmek istemektedirler.

Halkımızın yararına olmayan, derin ve karanlık yapıların amacına hizmet edici açıklamalarda bulunan kişi ve yayınların tahrik ve provokasyonlarına gelinmemelidir... Geçmişte, bu türden yayın yapan, yalan ve iftiralarla bölgeyi kan gölüne çeviren Perinçek ve benzerlerinin, derin devlet bağlantıları günümüzde ortaya çıkmıştır. Geçmişten ders alınmalı ve provokatörlere prim verilmemelidir.

Bu münasebetle söz konusu cinayeti, provokatif yayın ve açıklama yapanları kınıyor, Elibol ailesine başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi