Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, yaptığı açıklamada, Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir, Büyükşehir ve Bismil ilçesi belediyeleri tarafından gönderilen yardımları Nusaybin Belediyesi'ne teslim ettiklerini söyledi.

İlk günden bugüne kadar Suriye halkının acısını yüreğinde hisseden Nusaybin halkına ve belediyesine teşekkür ettiğini ifade eden Baydemir, şöyle dedi:

"Cumhuriyet tarihi boyunca ne zaman ki bizim dedelerimizin, babalarımızın başı sıkıştı binxet (Sınırın alt tarafı) halkı o acımızı yüreğinde hissettiler. Gün artık binxet halkıyla dayanışma günüdür. Şüphesiz ki yardımlarımız bugünle sınırlı kalmayacak. Diyarbakır halkı yediden yetmişe dayanışma duygusunu yükselterek bu yardım kampanyasını sürdürmeye devam edecektir. Diyarbakır halkı adına Nusaybin Belediyesi ve burada bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarına ilk günden bu yana gösterdikleri üstün gayret ve dayanışma duygularından dolayı teşekkür ediyorum. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve GAP Belediyeler Birliği olarak Suriye'de bulunan bütün sivil halkın yanında olmaya gayret göstereceğiz. En nihayetinde bu bir insani dayanışmadır. Temennimiz, isteğimiz, dileğimiz en kısa zamanda Suriye'deki iç savaşın sona ermesi, orada bulunan bütün halkların, bütün etnik kimliklerin, bütün inançların özgür bir gelecek inşa edebilmeleri, orada bulunan bütün halkların kendi statüleri içerisinde, demokrasi içerisinde, barış içerisinde, kardeşlik hukuki içerisinde bir yaşam tesis etmeleridir."

Sınırda görev yapan yetkililerden aldığı izinle Kamışlı bölgesindeki tampon bölgeye de geçen ve oradaki izlenimlerini de aktaran Baydemir, "Buradan giden yardım malzemeleri tampon bölgede kamyonlara yükleniyor. ve ihtiyaç sahibi olan insanlara doğru gönderiliyor. Dolayısıyla bu insanlarımız arasında dostluk ve dayanışma elinin uzatılmasıdır. Temennim biran önce bu dramın sona ermesi, özgürlüğün, barışın hakim olmasıdır" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi