Dünyaya gözlerini açan bir bebeğin zamanla yaşam amacını arayan bir bireye dönüşmesi nasıl da mucizevi bir şey öyle değil mi? Hastane koridorlarında yankılanan o ilk ses sanki dünyaya varlığını kanıtlamak ister gibi...

Bu hayat yolunda bazıları ne yazık ki öbürlerine nazaran daha fazla engellerle karşılaşıyor desem aklınıza ilk gelen sebepler neler olur? Muhtemelen bu zorluk fazlalığının nedenini kiminiz aile yapısına kiminiz maddi şartlara kiminiz ise çevresel faktörlere bağlayacak. Bugünkü yazımda bazı bebeklerin neden tüm yaşamlarında diğerlerine nazaran daha çok mücadele etmeye mecbur kaldığını kendi düşüncem ve fikirlerim çerçevesinde paylaşacağım sizlerle.

Toplum olarak o kadar kısıtlı bir bakış açısına sahibiz ki, inancımız üzere olan değerleri bile unutuyoruz. Bilir misiniz peygamberimizin veda hutbesinde "Kadınlar size Allah'ın emanetidir!" dediğini. Evet bahsettiğim o her zaman her durumda çaba sarf etmek zorunda olan, kimi cahil görüşlü kişiler tarafından sıkça horlanıp zorbalanan, kimi zamansa bir insan değilmişçesine muamele edilen bebekler, kızlar... Çevrenize şöyle bir göz gezdirin, mutlaka hayalleri yarım kalmış, zulüm görmüş bir kız göreceksiniz. Güya Müslümanız değil mi, ama anlaşılamayan şu ki Müslüman olduğunu söylemekle Müslüman olarak yaşamak arasında dağlar kadar fark var. İslam kadına en güzel hakları tanımış ve kadının değerini her daim gerek ayetlerde gerekse kıssalarda sıkça vurgulamış olan bir din. Sorsan hepimiz bunu biliyoruz, herkes bunun farkında. Peki öyleyse yüzlerce kadının öldürülmesine, binlerce kız çocuğunun okutulmamasına, her türlü zulmün gözünü bile kırpmadan yapılmasına neden olan kim! Kadın olmasını geçtim, bu muameleyi bir karıncaya bile reva görene insan denmez. Yazık! Sırf tüm yük eşinin omzuna binmesin diye evini süpüren, kıyafetini yamalayan, ayakkabısını kendi eliyle tamir eden bir peygamberin ümmeti böyle olmamalı! Görmezden gelmeyin artık, hayat televizyonu aç bir kadın cinayeti olduğunu öğren, üzül ve otur değil, bunu ne zaman anlayacak bazı sözüm ona kişiler! Algınız mı sansürlü inancınız mı anlamak çok zor! Ve yine sözüm onlara, acizsiniz! Çünkü aciz olmasaydınız, yaratılışı kendinizden bazı hususlarda daha güçsüz olan kadına, Allah'ın emanetlerine zulmetmezdiniz!

Yazının sonuna doğru yaklaşmışken Amir Khan' ın "Dangal" adlı filmini izlemenizi tavsiye ederim. Kız çocuklarına 'inanmanın' ve onlara 'değer vermenin' altını çizen çok güzel bir yapıt.

Hastanenin o bebeklerin ağlama seslerinin duyulduğu ilk ve son yer olması ümidiyle...