Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti Eşbaşkan Adayları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu, 36.766 OY (% 67,99) ile seçimi kazanan taraf oldular.

Bismil Belediyesi Resmen Dem Parti’de 2

Diyarbakır’da itirazların sonuçlandırılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin ardından ilçelerde de mazbatalar verilmeye başlandı.

Seçimlerin üzerinden geçen 8 günün ardından Bismil Belediye Eşbaşkanları mazbatalarını aldı.

Bismil Belediyesi Resmen Dem Parti’de 3

Eşbaşkanlar kalabalık bir heyet ile Bismil Adliyesinde bulunan İlçe Seçim Kurulu’na geldiler. Eşbaşkanlar Mizgin Ekin ile Güven Tanrıkulu mazbatalarını İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Arkan’ın elinden aldılar.

Bismil Belediyesi Resmen Dem Parti’de 4

Mazbatalarını alan DEM Parti Eşbaşkanları ve beraberindekiler kalabalık bir heyetle birlikte sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde Bismil Belediye binasına kadar yürüdüler.

Bismil Belediyesi Resmen Dem Parti’de 6

Belediye önünde Eşbaşkanlar Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bismil ilçe Eşbaşkanı Yusuf Ataş birer açıklama yaptılar.

Ataş: “Bu başarı halkımızın başarısıdır”

 

Belediye önünde kısa bir konuşma yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bismil ilçe Eşbaşkanı Yusuf Ataş;

Bismil Belediyesi Resmen Dem Parti’de 5

“Değerli ailelerimiz, iradelerinize sahip çıktığınız için sizlere saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu güzel ve mutlu günde bir kez daha sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, bu başarı halkımızın başarısıdır, bu başarı sizin başarınızdır. Burada özellikle bir şey söylemek istiyoruz, kulaklarını açıp bizi iyi dinlesinler, biz diyoruz ki bizler Kürdüz ve Burası da Kürdistan’dır bunu herkes böyle anlasın.” Diye konuştu.

Ekin: “Bizim olanı aldık”

Bismil Belediyesi Resmen Dem Parti’de 4

Belediye önünde toplanan kalabalığı selamlayan Bismil Belediye Eşbaşkanı Mizgin Ekin;

“Sevgili halkım ve değerli basın mensubu üyeleri, bugün elimizdeki mazbata halkın iradesidir. Halk kazandı, kimse irademizi gasp edemez. Biz ne demiştik: ‘bizim olanı geri almaya geliyoruz’ ne yaptık, bizim olanı aldık.” Dedi.

Tanrıkulu: “Adalet ve vicdan çerçevesi içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz”

Bismil Belediyesi Resmen Dem Parti’de 11

Konuşmasına selamlama ve teşekkür ile başlayan Eşbaşkan Güven Tanrıkulu;

“Bu başarı, bu halkın başarısıdır. Bu belediye sizin belediyenizdir. Partimizin adından geçen özgürlük, demokrasi adalet kelimeleri gereğince adalet ve vicdan çerçevesi içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Halkımız bundan asla şüphe duymasın çünkü sizler direndiniz ve bu belediyeyi sizler aldınız, irade sizin iradenizdir, belediye sizin belediyenizdir. İradelerinize bu şekilde sahip çıktığınız için sizlere minnettarız, çok teşekkür ediyoruz. Bugünden itibaren belediyenin kapısı herkese sonuna kadar açıktır.” İfadelerini kullandı.

Bismil Belediyesi Resmen Dem Parti’de 10

Bismil Belediyesi Resmen Dem Parti’de 12

Bismil Belediyesi Resmen Dem Parti’de 13

Muhabir: (Nurşen Ağar)