Bismil OSB komisyonun 2 yıllık emeği boşa gitti. 

ŞİMDİ GERGERİ TEPESİ İÇİN ÇALIŞMA VAR

Bismil’de yeni seçilen, DEM partisi Bismil belediye eş başkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu’da  Tarıma dayalı Organize sanayi için çalışmalar hız kesmeden devam etmesini istiyor. 
YSK, önümüzdeki günlerde mazbatayı vereceği bildirildi. 

I M G 4277

Organize Sanayi Bölgesinin kurulması ile birlikte binlerce kişiye istihdam olanağı sağlayacak olup ilçemizin ekonomik kalkınmasına ve marka ilçe olmasına katkıda bulunulacaktır.

Bismil bir Tarım bölgesi

Bismil ilçesinde Tarıma Dayalı Organize Sanayi bölgesi kurulması halinde, İlçemizin ekonomik olarak kalkınmasına ve gelişimine katkı sunacak, yeni istihdam alanları oluşturacak.

Bismil’in bir tarım bölgesi ve Toplam bir milyon 748 dekarlık araziye sahip olan Bismil ilçesi, 600 bin dekarlık alanda sulu tarım yapılırken, bir milyon 400 bin dekarlık alanda ise buğday, arpa, mercimek, pamuk, mısır ekimi yapılıyor. Geriye kalan yüz bin dekarlık alan bağ-bahçe olarak kullanılıyor. 

294 bin dekarlık alanın ise tarım dışı olarak kullanıldığı Bismil ilçesinde yaklaşık 5 bin 700 kayıtlı çiftçi bulunuyor. 

Bu rakamlar göz önüne alındığında Bismil ilçesinde tarımı geliştirmek adına var olan potansiyelin daha da geliştirilebilecek ve bu potansiyelin organize sanayi bölgesi kurulması halinde ciddi bir üretim merkezi olacağını, ilçeye, bölgeye ve ülkeye büyük katkı sağlayacağıdır.

Bismil baraj ve kanal sorunu bitmemesi, önemli sorunların başında yer alıyor. 

I M G 4275

BİSMİL’İN GELECEĞİ İÇİN TARIMSAL OSB ÇOK ÖNEMLİ

Bismil’de yatırımcılar, ilçe genelinde belirlenecek yerlere kurulacak tarımsal sanayi alanındaki ihtisas sanayi bölgelerinin kenti güçlendirecek

BİSMİL'DE BİRLİK BERABERLİK LAZIM 

 Bismil’de Belediye bünyesinde kalkınma ekibi (komisyon) kurulması ve projeler üzerinde çalışması gerekmektedir. OSB için Bismil’de tüm partiler birlik içinde elini taşın altına koymalıdır. Bu konuda Ak parti Bismil ilçe Başkanı Muzaffer Cengiz Özaydın ve Hudapar İlçe Başkanı Emin Bal ile Ali Bilmez’de destek vermelidir. 

Bismil’de partiler bir araya gelirken, Bismilin önemli sorunu Madde bağımlılığı ile mücadele olmalıdır. Bismil’de 2000 genç madde bağımlılığı kıskacı altındadır. 

Kaynak: Haber Merkezi