Bu mu sizin barış süreciniz

Aylardır saydığımız ve beklediğimiz gün geliyor. Genel seçime saatler kaldı.

Tüm Partilerin ahkâm kestiği sokak mitinglerinde, ne yazık ki bu halkı hiç hesaba takmıyorlar. Ak PARTİ diyor ki tek başıma iktidar olmasam bu barış süreci kim yürütecek. HDP diyor ki barajı aşmasam kıyameti koparacağız. AK PARTİ ve HDP’nin göz diktiği o başkanlık koltuğu düşünmekten başka bir şey düşündüğü yoktur. Sormak lazım bu Kürt halkın akıbetti ne olacak? Üç dönemdr iktidar olan AK Parti oyunlarını mazlum Kürt halkın üzerinde oynuyor. HDP barajı aşmasam kıyameti kopacağını söylüyor. Kimin başına kıyameti koparacaklar yine mazlum Kürtlerin başına kıyameti koparacaklar. 80 yıllardır devlet tarafında ezilen, kanı dökülen, malı pay mal edilen, namusları ayak altında çiğnenen bu mazlum Kürt halkına bir tokattı da siz atmayınız. Bu halkın size ihtiyacı yoktur. Ne AK Partinin barış sürecine, nede HDP’nin temsilciğine. Eğer barışı ve huzuru istiyorsanız siz kendi meselelerinizi kendi aranızda hal edin. Kürtlerin kanı üzerinde hesabınızı bir kenara bırakınız. 6 ve 8 Ekim olaylarında Diyarbakır’da Ölen kim? Öldüren kim? Soruyorum.

Ellerinde kurban eti poşetleri bulunan kurban etti dağıtan katledilen gençler Kürt değil miydi? Ve yine 40 kişiye yakın rengi, ırkı, meşrebi, nesebi ve ideolojisi beli olmayan meçhul ölen insanlar Kürt gençleri değil miydi? Nerde kaldı sizin barış süreciniz nerde kaldı sizin temsilciğiniz
.
Analar ağlamsın nidaları atan sizler değil miydiniz? Daha dün Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde katledilen gencecik iki fidan, geride bırakılan gözü yaşlı anneler, eşler ve yetim bırakılan çocuklar bunlar Kürt değil miydi? Bu mu sizin barış süreciniz. Analar ağlamasın diyordunuz ne yazık ki anaları ağlatmaya devam ediyorsunuz. Bu düşünceyle bu zihniyetle hiçbir yere varamazsınız. Daha kaç kişiyi bu barış sürecinize kurban etmeye devam edeceksiniz..

PKK silah bırakmadığı sürece, AK Parti verdiği vaadetleri yerine getirmeden, Kürdistan coğrafyasına ne barış gelir nede huzur.

Aydın Bal