Müslüman kardeşim, ne oluyor sana? Allah’a, O’nun yüce kitabına, şerefli peygamberine inanan, Allah’ı ve Resulünü seven Müslüman kardeşim, hangi bahane, hangi akıl, hangi fetva ile dininin sana yasakladığı yanlış fikirlerin, yanlış ideolojilerin peşinden koşuyorsun?

Senin Peygamberin milliyetçi miydi? Onun şerefli ailesi, Ehl-i Beyt’i milliyetçi miydi? Ashabı milliyetçi miydi? Milliyetçilik davası güden, milliyetçilik için mücadele eden kişi bizden değildir diyen senin peygamberin değil mi? Bak bakalım, Peygambere ve Onun arkadaşlarına, dostlarına bak! Hangisi milliyetçi, hangisi kavim davası gütmüş, hangisi milliyetini ön plana çıkarmış, milliyetiyle, kavmiyle övünmüş?

Peygamberin arkadaşlarının her biri ayrı ayrı kavimlerden, milletlerden değil miydiler? Peygamberin samimi dostları, yarenleri, arkadaşları arasına girme şerefine ulaşmış, yüce İslam dininin hizmetkârı olmuş, Allah’ın Kur’an’da övdüğü ilk Müslümanların her biri ayrı bir milletten, ayrı bir kavimdendi. Biri Arap’tı, diğeri Fars’tı, bir başkası Habeşistanlıydı, diğer biri Rum’du; biri beyazdı, başkası siyahiydi, diğer biri esmerdi… Tek bir dertleri vardı; Allah’a bağlılık, O’nun yüce buyruklarına itaat, O’nun kurtuluş kaynağı dinini dünyaya hâkim kılmak… Onlar için tek bağ, tek değerli birleştirici unsur İslam’dı, imandı, inançtı…

Müslüman Kürt kardeşim, Müslüman Türk kardeşim, Müslüman Arap kardeşim ne oluyor bize? Milliyetçiliğin bizi getirdiği korkunç savrulmanın farkında mıyız? Söylemlerimizin, amellerimizin, yapıp ettiklerimizin dinimize, akidemize, imanımıza, Müslüman kardeşlerimize ne kadar zarar verdiğinin ayırımında mıyız?

Bakın, milliyetçilik nasıl da bizi birbirimize düşman etti, aynı dinin çocuklarını birbirlerini boğazlar hale getirdi. Aynı Allah’a inanıyor, aynı Peygamberi rehber kabul ediyor, aynı kıbleye dönüp namaz kılıyor, aynı ayda oruç tutuyor, aynı kutsal kitabı okuyoruz. Duygularımız, düşüncelerimiz, geleneklerimiz, adetlerimiz bir. Ama dinimizin düşmanlarına, ülkelerimizi işgal edip harap eden Haçlı sürülerine, elin gâvuruna, İngiliz’e, Fransız’a, Alman’a, Rus’a gösterdiğimiz hoşgörü ve tahammüllü birbirimize göstermiyoruz. Birbirimize ölümüne düşman kesildik. Birbirimizin kanını dökmekten, canına kıymaktan, namusuna el uzatmaktan, haysiyetiyle oynamaktan, aşağılamaktan, ötekileştirmekten, diline ve kültürüne tahammülsüzlükten zevk alır hale geldik…

Allah aşkına kendimize dönelim! Dinimizi oyuncak kılmaktan vazgeçelim! Allah’ı gazaplandırmak, Resulullah’ı üzmek, ahiretimizi tehlikeye atmak hiç mi bizi korkutmuyor, ürkütmüyor? Sadece Allah’ı, Resulünü ve Müminleri dost edinin diyen ilahi buyruk neden ruhlarımızda, vicdanlarımızda yankı bulmuyor?

Müslüman kardeşim! Müslüman Türk, Kürt, Arap kardeşim! Şimdiye kadar milliyetçilerden ümmet olarak ne hayır gördük? Acılarımızın, bölünmüşlüğümüzün, zayıflığımızın, perişanlığımızın en büyük müsebbipleri milliyetçiler değil mi? Batının bu pis hastalığını getirip bize bulaştıran, bizi Batılıların esiri kılan, Batılılarla işbirliği yapıp onların desteğiyle Batı hizmetkârı ulus devletler kuran hep bu milliyetçi gruplar değil mi?

Milliyetçiler hangi Müslüman milleti esaretten kurtarmış, bağımsızlık ve özgürlüğe kavuşturmuş, barış ve kalkınma sağlamış? Batılıların böl, parçala, yut, köleleştir, sömür politikalarına hizmetten başka ne yapabildi bunlar?

Müslüman Türk kardeşim, tarihine dön bir bak; Osmanlının yıkımına kimler hizmet etti? Jön Türkler ve İttihatçılar değil mi? Bunlar koca imparatorluğu Alman hayranlığına kurban etmediler mi? Kemalistler… Müslüman âlimlerin önderliğinde kurtuluş savaşı vererek ülkelerini özgürleştiren Müslüman halkı tekrar işgalcilerin sömürgesi haline getiren, ülkeyi, kovulan Batılılara, İngilizlere peşkeş çeken, katliamlarla, vahşetlerle işgalcilerin yaşam tarzını zorla Müslüman halka dayatan milliyetçi Kemalistler değil miydi?

Müslüman Kürt kardeşim! Elli yıldır Kürt milliyetçileri sana ne verdi? Ölümden, katliamlardan, baskıdan, dinine düşmanlıktan başka ne gördün bunlardan? Oylarınla belediyelerin başına getirdiğin bu milliyetçiler sana hangi hizmeti yaptı? Seni sömürmekten, haraca bağlamaktan, dinine düşmanlık yapmaktan, namusuna göz dikmekten, evlatlarını senden koparıp Batılıların çıkarı için ölüm makinalarının önüne atmaktan başka ne yaptı bunlar?

Güçlü oldukları yerlerde seni aşağıladılar, imanınla alay ettiler, eşinin, kızının tesettürüne el uzattılar, namus düşkünü olan senden eşcinsel bir neslin türemesine zemin hazırladılar. Suriye’nin Kürdistan’ına bir bak! Yıllardır orda hâkimiyet onlarda… musluman-kardesim-milliyetcilerin-pesinden-kosma-ac25fac2.jpgPeki, ne yaptılar? Senin çocuklarını İslam düşmanı Amerika’nın bedava fedaileri yapmaktan başka… Özgürlük mü getirdiler? Adalet, kalkınma, bağımsızlık, din ve nesil emniyeti, huzur, barış mı getirdiler? Hangi milliyetçi, Müslüman halklara kurtuluş ve özgürlük getirmiş ki bunlar getirsin?

Dön özüne artık Müslüman kardeşim! D​​​​​​​inine sarıl, din kardeşine sarıl, dünyanı da ahiretini de mamur edecek peygamberin yoluna sarıl… O za​​​​​​​man bak izzet, kurtuluş, özgürlük, kalkınma, vahdet, güç nasıl da kapını çalıyor!

Bırak şu milliyetçileri artık! Dünyanı da ahiretini de heder eden şu batıl ideolojinin peşinden koşmaktan vazgeç!

Sadullah Aydın / Doğruhaber