"Allah nezdinde hak din İslâm´dır. Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah´ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah´ın hesabı çok çabuktur." (ali İmran 19)

Allah cc insanları varlıkların en şereflisi ve en büyük nimeti bizleri müslüman olarak yarattı. Hak din olan İslam dini bizlere nasip etti. Bu dini hakim kılmak için çok bedeller ödedi. Tarih sayfalarına baktığımızda, Allah'a teslim olan ve İslam'ı tercih eden müslümanlar çok işkence ve eziyetlere maruz kaldılar. Kimisi şehit oldu, kimisi yerini yurdunu terk etti, kimisi esir edilip ağır işkencelerden geçirildi. Mekke döneminde sahnelere öyle işkenceler ediliyordu ki, kızıl kumlara yatırılıyordu,  karınların üzerlerine kaya parçaları bırakılıyordu ve kimiside harlanmış ateşler üzerinde yatırılarak o ateş sönünceye kadar onları ölüme terk ediyorlardı. Ama hiç bir zaman hak davadan vaz geçmediler. Bu ağır işkencelere dayanmayan Resulullah (sav) yanına gelerek ya Resulullah, Allah'ın yardımı ne zamandır. 
Allah cc Bakara 214 ayetinde " (Ey müminler!) Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenler size de gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Yoksulluk ve sıkıntı onlara öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki, nihayet Peygamber ve beraberindeki müminler: Allah´ın yardımı ne zaman! dediler. Bilesiniz ki Allah´ın yardımı yakındır."

Allah'u teâlâ, öncelerin başına gelen bizimde başımıza gelmeden cennette kolay girmeyeceğini bize bildirmiştir. Bize bırakılan İslam davasına ve müslümanların miraslarına sahip çıkmasak, kanını döken aziz islam uğruna şehidlerin  kanına ihanet etmiş oluruz. İslam uğruna aziz kardeşlerimizi kurban verdiğimiz gibi. Bizlerde bu davaya sahip çıkmak için malımızı, canımızı, evlatlarımızı kurban etmeliyiz. 

Kerbelada şehit olan Hz Muhammed (sav) torunu Hz Hüseyin " eğer ceddim Muhammed'in dini kanımla ayakta kalacaksa, haydi ey kılıçlar durmayın doğrayın bedenimi"

Kerbelada mızraklar ve kılıç darbeleriyle şehid olan ve dini mübini ayakta tutmak için Hz Hüseyin gibi, bizlerde Hüseyin'imizi,
Selahaddin'imizi ve nice yiğitlerimizi feda ettik.

Aydın Bal