Bismil'de Muhtara 7 kurşun

25.08.1991 

BISMIL,Diyarbakır 

Bismil ilçesi Kurtuluş Mahallesi Muhtan Mevlüt Temel, evinde ugradigi silahli saldırı sonucu öldü.

Muhtarn evine önceki gün saat 01.00 siralarinda gelen kimligi belirsiz kisi veya kisiler, kapiyi açan Mevlüt Temel'i yaylim atesine tuttular. Yedi kursun yarasi alan Temel, hemen öldü. Saldindan sonra kacan silahli kisilerin yakalanması için arama ve operasyonlara baslandi.

Sorusturma sürduruluyor.

Ote yandan arkalarında Gaziantep E Tipi Cezaevi müdürlerinden Ali Vez'inde yeraldigi sekiz kisiyi öldüren Cafer Kaya, önceki aksam Gaziantep'te öldürüldü. 

I M G 3145

---------

Savur ve Bismil'e PKK saldırısı

BISMIL, 15.03.1992

MARDIN in Savur ilçesi Sürgücü Jandarma Karakolu ile komando erlerinin banndigi Temel Egitim Yatil Bölge Okulu binasina PKK militanlarınca roketli saldinda bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre, PKK militanlan, sözkonusu binalara önceki gece geç saatlerde roket atesi açtilar, olayda can kaybi olmadigi bildirildi. 

Diyarbakir'in Bismil ilçesi Tepe köyü karakoluna da otomatik silahlarla saldiran PKK militanlannin yakalanmasi için operasyon baslatıldı. 

Tepe köyü karakolunda da can kaybi olmadi. TMO ambar memuru Yıldırım şehit oldu. 

Bu arada, Bismil'in Doruk köyünde önceki gece yanlışlıkla birbirlerine ateş eden koruculardan Kemal Karakas'in ağır yaralandigi bildirildi.

I M G 3146

-------

02.04.1961 Milliyet

Bismil Canavari ele gegirildi

DIYARBAKIR, HUSUSI

Muhtellf hirsizlik ve soygunculuk sonra bir karı koca ile  3 Jandarma erini öldürmekten Sanık olan  Bismil canavarı Abdurrahman Balta dün Kulp'un Serefkáni köyünde jandarma müfrezeleri tarafindan bir mavzer ve 45 adet mermisi lle yakalanarak Bismille getirilmistir.

I M G 3147

Kaynak: Haber Merkezi