Bir hikaye ile yazıma başlayacağım, bir grup fare, kedinin tehlikesinden kurtuluşun yolunu bulmak için bir toplantı düzenler. Zor tartışmalardan sonra farelerden biri şöyle bir öneride bulunur: Kedinin boynuna ses çıkaran bir zil takalım. Ta ki o bize yaklaştığında kaçıp kurtulabilelim.

Bu önerinin harika bir şey olduğu muhakkak. Ama bunu nasıl uygulayacağız diye itirazlar gelir. Kim cesaret edip o zili kedinin boynuna takacak? Böyle bir kahraman nerede?

Evet, kedinin boynuna zil takma önerisini yapan bilgiç fare bu önerisinin uygulanamayacağını unutmuştu. Çünkü böyle bir şey intihar demekti. İntiharı kim göze alabilirdi?

Televizyon ekranlarından ve sosyal medyalarından ahkam kesen, Filistin’e kırmızı çizgimizdir diye liderler maalesef fare kesilmiş, değil zili İsrail’in boynuna takmak korkudan nefesleri kesilmiş. Onlar için İsrail büyük tehlike çünkü İsrail’i gözünde büyütmüşler İsrail’e ses çıkarsalar onların sonu olur yok olacaklar demek. Ha niye sessizler onu da söyleyelim çünkü Gazzeli çocuklar uyuyor.

2015 yılında on yedi kişinin öldüğü Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırılara karşı Fransa’nın başkenti Paris’te yüzbinlerce kişi yürüdü. Türkiye’nin zamanın başbakanı Ahmet Davutoğlu dahil tüm dünyadan siyasi liderler de yürüyüşe katıldı. Ama bu gün Filistin’de yirmi binden fazla Müslüman şehit oldu, dünya liderlerin bırakın yürüyüşü bir kınama bile yapmadılar.

Bu gün gözlerimizin önünde Filistin’de, İsrail vahşeti ve zulmü devam ediyor. Kadın, çocuk, yaşlı demeden Müslümanları bir bir şehit ediyorlar. Ne yazık ki sözde elli yedi Müslüman olan ülkelerde ses çıkmıyor. Bugün çocukların öldürüldüğü bir dünyada yaşıyoruz. Söz konusu Müslüman ve Müslüman çocukları olunca herkes sus pus oluyor. Meydanlarda ve sosyal medyalarda sadece ehli vicdan, ehli iman ve ehli insanlardan başka kimseden bir ses çıkmadı. Sadece kınamalar var, kınamakla bir yere varılmaz yani kınamalar birkaç günde unutulur gider. Müslümanlar el ele verse kıyama kalksalar bir şeyler başara bilirler. Yek vücut tek yumruk olursak İsrail’in beynini dağılır o zaman biiznillah.

Allah cc ayeti kerime de Tevbe Suresi, 14. ayetinde ‘Onlarla çarpışınız. Allah, onları sizin ellerinizle azaplandırsın, hor ve aşağılık kılsın ve onlara karşı size zafer versin, mü’minler topluluğunun göğsünü şifaya kavuştursun”