Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünden seslenen CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu "Buradan sesleniyorum: Şehrimize ait Hazar Gölü kıyısındaki 20.000 metrekare civarındaki sosyal tesis Kayyum tarafından seçime 15 gün kala mülkiyeti ve kullanımı belediyemizden alınarak Bakanlığa devrediliyor!

Kayyum, ne istiyorsunuz Diyarbakır'ın değerlerinden malından, mülkünden!" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan Sezgin Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Değerli Diyarbakırlılar Sevgili Hemşehrilerim,

Bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum: Seçimlere 15 gün var. Diyarbakır'ın bütün mülkleri, bizlere ait bütün mülkler Kayyumlar tarafından talan ediliyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Önünde Açıklama Yapan Sezgin Tanrıkulu 1

Bu ayki Meclis gündemine, yani memurlardan oluşan Meclis gündemine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayyumu yani Vali bir yazı yazmış: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Hazar Gölü kıyısında sosyal tesisleri var, bizim vergilerimizle alınan ve Diyarbakır'a ait olan. Şimdi yazı yazmış, 15 gün kala, Mart Ayının gündemine şu gündemi koydurmuş, o tesislerin yani Diyarbakır'a ait sosyal tesislerin, bu şehre ait sosyal tesislerin Gençlik ve Spor Bakanlığına devrine ilişkin yazı yazmış. Gündemde olacak, eğer siz karşı çıkmazsanız, bu Vali bu kararı buradan çıkartacak. Ne olacak? Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı da bu tesisi Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne verecek ve Diyarbakır’la bağı kesilecek... Bu yapılır mı? Tabi ki yapılmaması lazım. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ve ilçe belediyelerine ait bütün mallar bütün mülkler Kayyumlar tarafından talan edildi. 15 gün var seçimlere bu talan burada devam ediyor.

Buradan sesleniyorum: Bu talana son ver Kayyum! 15 gün kalmış! Ne istiyorsunuz Diyarbakır'ın malından mülkünden ve gençlerin yararlandığı, Diyarbakırlıların yararlandığı bu tasarruflardan vazgeçin! 15 gün var seçime? Güvenmiyor musunuz? Kime güvenmiyorsunuz? Bunları söyleyin!

Bir sözüm de bir talebim de Diyarbakır'dan seçilen Ak Partili Milletvekili arkadaşlarıma, dostlarıma ve hemşehrilerime ve Büyükşehir Belediye Başkanı adayına, buna benim kadar siz de karşı çıkın. Sizin iktidarınız sizin Valiniz bu tasarrufları yapan, geçen hafta da Emniyet Müdürü ile ilgili kısmı söylemiştim, bunlara birlikte karşı çıkalım."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yaz kampları için kullanıyordu

 

Hazar Gölü kıyısındaki 20.000 metrekare civarındaki sosyal tesis, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz aylarında yapılan kamp ve piknikler için kullanılıyordu.

Büyükşehir Belediyesi, tatil yapma imkânı bulunmayan çocuk ve gençlere yönelik ücretsiz yaz kamplarında burada her yaz yüzlerce öğrenciyi ağırlıyordu.

Editör: Kamuran Turgay