Süt ve pirinçten yapılmış bir çeşit çorbadır. Zevke göre tatlı veya tuzlu olabilir. Genellikle tuzlu olanı tercih edilir.

Diyarbakır 10 bin yılı aşkın tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Diyarbakır’da çoklu medeniyetin izleri her alanda olduğu gibi mutfak alanında da ortaya çıkıyor. Diyarbakır, tarih ve kültürünün yanı sıra zengin mutfağı ile de biliniyor.

Diyarbakır’da tarihten günümüze gelen yüzlerce meşhur lezzet var. Geçiş güzergahında olması nedeniyle Diyarbakır hem Mezopotamya hem Anadolu hem de Ortadoğu’nun mutfak kültüründen payına düşeni almış. Birçok lezzetin merkezi olan Diyarbakır’ın kendine özgün coğrafi işaret almış birçok ürünü de var.

Diyarbakır’ın geçmişten günümüze bilinen lezzetlerinden birisi de Şorbeşir (Süt Çorbasıdır)

Şorbeşir Süt ve pirinçten yapılmış bir çeşit çorbadır. Zevke göre tatlı veya tuzlu olabilir. Genellikle tuzlu olanı tercih edilir.

Doğu kültüründe ağırlıkla Diyarbakır yöresinde yapılan bu çorbada genellikle süt ve pirinç kullanılır, ancak un ve şehiye ile de yapanlar vardır.

Sütlü Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

2 kahve fincanı pirinç

2 bardak su

2 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Sütlü Pirinç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir tencereye suyu koyun kaynadıktan sonra yıkanmış pirinci ilave edin.

Pirinçler pişme aşamasına geldiğinde sütü ilave edin bir 15 dakika daha pişirin.

Bu arada tuzunu ve biberini ekleyin.

İsteğe göre üzerine tereyağı yakıp dökebilirsiniz. Afiyet olsun.